Některé sociální dávky budou vypláceny v poukázkách, lidé využívají peníze k jiným účelům

Úřady práce budou ode dneška vyplácet některé sociální dávky častěji v poukázkách. Opatření se týká příspěvku na živobytí a mimořádné okamžité pomoci. Každou žádost budou úředníci posuzovat individuálně. Úřady chtějí zamezit případům, kdy lidé kupují za dávky jiné výrobky, než na které by měli peníze využít.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sociální dávky. Ilustrační foto.

Sociální dávky. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

„V případě, že bude existovat podezření, že klient neumí řádně hospodařit, to znamená, že prostředky, které dostane, utratí hned na začátku měsíce nebo je mohl použít k jinému účelu, než ke kterému jsou dávky určené, pak přichází na řadu výplata v podobě poukázek,“ říká mluvčí úřadu práce Kateřina Beránková.

Poukázky slouží k odběru potravin, základních hygienických prostředků, dětského a lékárenského zboží, školních potřeb a oděvů.

„To znamená zboží, které osobě v hmotné nouzi zajistí základní podmínky. Není možné poukázky použít na nákup alkoholu a tabákových výrobků,“ upřesňuje mluvčí.

Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme