Trenér Fencl věří v seriózní comeback Vaidišové. Zárukou je kouč Kodat, tvrdí

Justine Heninová, Kim Clijstersová nebo třeba Martina Hingisová. To všechno jsou špičkové tenistky známé svými návraty po ukončení kariéry. Teď se je bude snažit napodobit i někdejší fedcupová reprezentantka Nicole Vaidišová, dvojnásobná grandslamová semifinalistka a bývalá světová sedmička.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicole Vaidišová se chce vrátit na tenisové kurty

Nicole Vaidišová se chce vrátit na tenisové kurty | Foto: Wikimedia Commons

Podle fedcupového kapitána Petra Pály se 25letá Vaidišová může mezi světovou špičku vrátit. „Když jí to bude bavit, námaha bude o to jednodušší. Pokud do toho dá všechno a bude trpělivá, může se vrátit tam, kde byla. Konkurence je sice větší, ale herně na to měla,“ podotýká Pála.

Vaidišová není typem tenistek jako zmíněné světové jedničky Heninová, Clijstersová či Hingisová, neodcházela na vrcholu kariéry, ale po pádu z TOP 10 až do druhé stovky světového žebříčku, který souvisel s naprostou ztrátou motivace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šance na návrat Nicole Vaidišové na tenisové kurty zjišťoval Jaroslav Plašil

Neměla zdaleka tolik talentu ve srovnání s uvedenými šampionkami, své úspěchy měla vydřené tvrdým drilem.

„Když Clijstersová dva nebo tři roky nehrála, tak to nebylo znát, tenis měla v ruce. Když jí probudili o půlnoci, tak hrála,“ myslí si český trenér Jiří Fencl, který jako jeden z prvních na sociálních sítích zveřejnil, že je Vaidišová na seznamu náhradnic pro turnaj ITF v americkém Albuquerque, na který později dostala od pořadatelů divokou kartu.

Sám Fencl se na návrat někdejší světové sedmičky ohromně těší a také věří, že jde o seriózní comeback se vším všudy. Záruku vidí i v Aleši Kodatovi, nevlastním otci Vaidišové, který bude opět koučem tenistky.

„Aleš je zárukou toho, že Nicole bude pracovat tak, jak byla zvyklá už odmalička. To je také jediná možnost, jak se dostat zpátky. Myslím, že je to jediný vhodný trenér, je na něj zvyklá,“ má jasno trenér olympijské medailistky Lucie Hradecké.

Vaidišové může pomoci i vstřícnost pořadatelů

Kodat, ke kterému Vaidišová musela opět najít cestu, silná marketingová a manažerská skupina IMG v zádech a pak také očekávaná vstřícnost pořadatelů mohou české tenistce při avizovaném návratu pomáhat.

„Když bude hrát dobře, dostane divokou kartu kamkoliv. Turnajům samozřejmě pomůže, když uvedou, že na něm bude mít comeback bývalá hráčka z TOP 10. Turnaj to zvedne,“ přemítá Fencl, který ale nepamatuje návrat po tak dlouhé době ani z jiných sportů.

Nicole Vaidišová se po pětileté přestávce vrací k tenisu, bude hrát turnaj v USA

Číst článek

Vaidišová hrála zatím poslední soutěžní zápas v březnu roku 2010, navíc v čase, kdy byla kariérou otrávená a duelů se spíše jen účastnila. Takže při předpokládaném návratu v polovině září bude mít za sebou pořádně dlouhou pauzu.

„Jsem zvědavý, nemyslím si, že bude mít při návratu v hlavě, že bude v žebříčku kolem padesátky. Jejich cílem bude dostat se do elitní desítky,“ uzavřel Fencl.

Právě extrémně velká soutěžní přestávka může být největší překážkou comebacku české hráčky.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme