Další závod seriálu Kolo pro život zavítá do Nového Města na Moravě

Trvalo to léta, ale podařilo se. Největší seriál závodů horských kol v Evropě se konečně dostal i na nejznámější a nejslavnější cyklistické tratě v republice - do Nového Města na Moravě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolo pro život - start fitness jízdy

Kolo pro život - start fitness jízdy | Foto: Šárka Sudová

„Závod je zajímavý tím, že se jede v místě, kde se koná Světový pohár. Jde o cyklisticky známou a atraktivní destinaci. Na trati je celá řada prvků, které jsou zahrnuty i v závodě Světového poháru. Profil trati je sice sjízdný pro širší masu, ale současně zachová pěkné prvky a momenty,“ charakterizuje trať jeden z pořadatelů Jiří Adam.

Už teď je přitom jasné, že stejně jako ve dvanácti z třinácti předchozích závodů letošního seriálu Kola pro život České spořitelny i Nova Cup v Novém Městě na Moravě se bude moci v sobotu pochlubit účastí více než tisíce bikerů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Závod je zajímavý tím, že se jede v místě, kde se koná Světový pohár, říká o Nova Cupu organizátor Jiří Adam

„Máme z toho radost, do jisté míry jde o potvrzení, že závody Kola pro život jsou kvalitní a lidi baví. Držíme se konceptu dělat zábavu pro celou rodinu, nejvíc nám narůstají účastníci na kratších tratích, na fitness jízdě a pochopitelně také na dětských závodech,“ přiznává Adam.

Spíš než rostoucí počet přihlášených sledují možná pořadatelé předpověď počasí. „Pověřujeme Roberta Bakaláře, který se stal naším patronem, a u svatého Petra to snad domluví,“ připomněl Adam bývalého televizního reportéra a jednoho ze zakladatelů seriálu Kola pro život.

Bez ohledu na ne právě příznivé prognózy, o cyklistice se podobně jako o golfu říká, že nezná špatné počasí, jen špatně oblečeného cyklistu. Zkušený servisman Robert Šimice s takovým názorem souhlasí.

„Kvalitně obléci se dá i do špatného počasí. Důležité je vrstvení, aby byla v průběhu vyjížďky šance jednotlivé vrstvy odkládat. Neexistuje striktně dané pravidlo, ale první vrstva by měla být funkční a svrchní by zase měla chránit před nepřízní počasí,“ tvrdí Šimice.

Projet se po tratích Světového poháru by mělo být pro každého bikera lákadlem. Závodníci se na startovní čáru ve Vysočina Areně postaví v sobotu dopoledne.

Miroslav Augustin, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme