Policisté identifikovali třetího mrtvého dělníka z Vilémova

Policisté znají totožnost dalšího z dělníků, kteří zahynuli při pádu mostu ve Vilémově. Muž pocházel z Karlovarska. Čtyři dělníci zůstali minulý čtvrtek uvězněni pod sutinami mostu na Havlíčkobrodsku, další dva se zranili.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trosky mostu ve Vilémově

Trosky mostu ve Vilémově | Foto: Ondřej Wolf

„Jednalo se o 35letého muže z Plzeňského kraje a 28letého muže z Karlovarského kraje. Třetím zemřelým byl 47letý státní příslušník Slovenské republiky,“ shrnuje krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Totožnost čtvrtého zasypaného dělníka by policisté měli znát během zítřka.

Oprava mostu ve Vilémově je součástí rekonstrukce silnice druhé třídy z Golčova Jeníkova do Chotěboře. Kamenný most postavili v roce 1926. Při poslední kontrole loni v listopadu ho odborníci ohodnotili stupněm čtyři až pět na sedmibodové škále, kde sedmička znamená nejhorší stav.

Příčinu pádu vyšetřují statici i policisté. Jde o podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Případným viníkům hrozí až deset let vězení.

Ze sutin mostu ve Vilémově byli vyproštěni čtyři mrtví dělníci | Foto: ČTK

Martina Kovaříková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme