Muž obviněný z vraždy dívky z Klášterce se k činu přiznal. Soud ho poslal do vazby

Soud poslal do vazby 25letého muže, kterého policie obvinila ze znásilnění a vraždy devítileté dívky z Klášterce nad Ohří. Hrozí mu i výjimečný trest.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pětadvacetiletý muž podezřelý z vraždy dívky z Klášterce nad Ohří

Pětadvacetiletý muž podezřelý z vraždy dívky z Klášterce nad Ohří | Zdroj: ČTK

Muž se k činu v přípravném řízení policistům přiznal.

„Obviněný v procesním postavení podezřelé osoby se k trestné činnosti doznal, v tomto směru nemáme žádných pochyb, že by se jednalo o nějakou jinou osobu nebo že by došlo k záměně mezi osobami pachatele,“ řekl státní zástupce František Stibor.

U soudu rozhodujícím o jeho vazbě už ale obviněný nevypovídal. Samotné vazební jednání trvalo necelé dvě hodiny a soudce Martin Majchrák rozhodl, že podezřelý půjde do vazby ze všech tří důvodů. Panuje tedy obava, aby neuprchl, neovlivňoval svědky nebo nepokračoval v trestné činnosti.

„Obviněný byl v minulosti třikrát soudně trestán,“ upřesnil soudce Majchrák. Stíhaný muž odjel rovnou od okresního soudu v Ústí nad Labem do vazební věznice v Litoměřicích. Muž si už dnes podal proti vazbě stížnost.

Dívku hledali spolu s policisty i hasiči a dobrovolníci od úterního večera. Následně ji ale ve středu našli kousek od Klášterce mrtvou.

Muž byl dopaden už ve čtvrtek večer, pouhý den po nálezu mrtvé dívky. Vyšetřování tím ale nekončí. Kriminalisté i dál sbírají důkazy. V případě odsouzení hrozí pětadvacetiletému muži až výjimečný trest.

ČTK, Jan Bachorík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme