Festival barokních umění přinese do Českého Krumlova operu i ohňostroj

Český Krumlov rozezní barokní hudba v podání domácích i zahraničních interpretů. Dnes totiž začíná už sedmý ročník Festivalu barokních umění. Na něj se každoročně sjíždějí posluchači z celé České republiky i ze zahraničí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barokní divadlo Českém Krumlově

Barokní divadlo Českém Krumlově | Foto: Festival barokních umění Český Krumlov

Hlavním dějištěm festivalu je zámecké barokní divadlo. Chybět samozřejmě nebudou tradiční barokní nástroje.

„Cembalo jako základní nástroj. Barokní soubor nebo orchestr nemá svého dirigenta, má svého cembalistu. Potom klasické nástroje, které už známe – housle, všechny strunné nástroje. Během opery nám zazní i dechové nástroje, hoboje,“ přibližuje ředitel festivalu Jiří Kiprý.

„Můžu doporučit například krásný nedělní koncert v zámecké Bellarii, kde zahraje německý soubor z Postupimi, a to Cammermusik Potsdam. Celý ten program se jmenuje Hudba na dvoře pruského krále Fridricha II.,“ láká Kiprý.

Festival barokních umění potrvá do 21. září. Jeho cílem je představit původní barokní hudební tvorbu v co nejautentičtějším provedení.

Romana Lehmannová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme