Polské Dušičky provází policejní manévry na silnicích

Na polských silnicích jsou tisíce policistů. Kontrolují hlavně rychlost a alkohol v krvi řidičů. Akce Znicz má zvýšit bezpečnost v době svátečního víkendu. Na polských silnicích totiž umírá podle statistik právě v těchto dnech nejvíc lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Následek dopravní nehody

Následek dopravní nehody | Foto: Fotobanka stock.xchng

Tisíce policistů namátkově kontrolují řidiče hlavně na přítomnost alkoholu v krvi, hlídají ale také rychlost, používání bezpečnostních pásů nebo dětských sedaček.

Policejní akce probíhá od pátečního rána a do nedělního dopoledne zastavili policisté 552 řidičů, kteří usedli do vozidla pod vlivem alkoholu.

To dává tak trošku naději, že by to letos mohlo být mírně lepší než loni, kdy policisté zadrželi pod vlivem alkoholu celkem 1300 řidičů.

Podobně jako v České republice vyjíždí na Dušičky hodně svátečních řidičů, což může být znát hlavně na venkově.

Polští řidiči patří vedle litevských a rumunských dlouhodobě podle statistik k těm nejnebezpečnějším v Evropě. Vláda a policie se s tím snaží něco dělat a akce Znicz je toho součástí.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme