Výbuch v Paskově na Frýdecko-Místecku zranil 9 lidí, jedna žena je v kritickém stavu

Pyrotechnik předběžně vyloučil, že by explozi v budově celního úřadu v Paskově na Frýdecko-Místecku způsobila nastražená výbušnina. Do budovy také nevede přívod plynu. Policisté budou areál přes noc hlídat. Vyšetření příčiny ranního výbuchu může trvat i několik dní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výbuch v budově celního úřadu v Paskově na Frýdecko-Místecku

Výbuch v budově celního úřadu v Paskově na Frýdecko-Místecku | Foto: Hasiči Moravskoslezský kraj

Kriminalisté pracují s více variantami. Prověřují mimo jiné, jestli explozi nezpůsobil nahromaděný metan nebo jestli si v budově někdo nepřitápěl.

Šest lidí zůstává v péči lékařů ostravského popáleninového centra, 37letá žena je v kritickém stavu. Celkem v budově pracovalo asi 30 lidí.

„Dělala jsem na počítači a najednou rána. Začalo tam hořet, tak kluci vytahovali popálené,“ popsala celní deklarantka Dagmar Kozelková.

Budova je ohořelá a kvůli poškození stěny ji kontroloval statik. „Statik řekl, že zatím nosná statika nebyla narušena, ale ta stěna je hodně vyhnutá,“ potvrdil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Iva Havlíčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme