Sáblíková si zvyká na nepřítomnost Erbanové. Ta udělala krok do neznáma

Potkávají se uprostřed ledu, kde prohodí pár slov, pak i při rozhovorech s novináři, ale to je asi tak všechno. Vztah rychlobruslařek Martiny Sáblíkové a Karolíny Erbanové už není takový jako ještě v minulé sezoně. Z nejlepších kamarádek se staly už jen reprezentační kolegyně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | Foto: Václav Mudra, www.olympic.cz

„Je to změna, v něčem mi to chybí, ale holky, které tady se mnou jsou, mi to vynahrazují. Bála jsem si, že po odchodu, zůstanu sama na trénincích i na pokoji při závodech,“ říká Sáblíková, která byla několik let zvyklá na přítomnost Erbanové.

„Ostaní holky se ale zlepšují, takže už také jezdí na Světové poháry,“ dodala trojnásobná olympijská vítězka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je to krok do neznáma, ale dám do toho všechno, říká Karolína Erbanová ke svému odchodu do Nizozemska

Jenže sprinterka se rozhodla odejít do nizozemského týmu Continu a tak by se mohlo zdát, a občas se to i napsalo, že zradila. Jenže profesionální sport je někdy hodně složitý a to nejen při výkonu, ale i při rozhodování o budoucnosti. Erbanová prostě a jednoduše zariskovala.

„Je to krok do neznáma, i sponzorská pomoc může být menší. Ale rozhodla jsem se pro to, řekla jsem si, že do toho dám všechno. Teď uvidíme, jestli půjde, nebo ne,“ popisovala Erbanová, jak se cítí po přestupu do Nizozemska.

V novém týmu už slavila dvě třetí místa v nové sezoně Světového poháru, která ale jsou stále prací Petra Nováka. To si 22letá rychlobruslařka jasně uvědomuje.

„Nikoho nevytáhnete na pódium za půl roku. Nejsem naivní, vidím to od začátku až do konce, jeho práce je znát. K tomu nemám co říct,“ dodala Erbanová.

Rychlobruslařka Karolína Erbanová s trenérem Petrem Novákem na MS v Heerenveenu | Foto: Pavel Petr

Štěpán Pokorný, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme