Rychlobruslařky Sáblíková a Erbanová hodnotí vystoupení na Světovém poháru v Berlíně kladně

Rychlobruslaři se přesouvají z Berlína na Světový pohár do Heerenveenu. V Nizozemsku budou závodit od pátku do neděle a mezi nejlepší by tam opět měla patřit Martina Sáblíková. Ta na svých nejsilnějších tratích v Německu znovu nezklamala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková zajela v berlínském závodu na 3000 metrů třetí nejlepší čas

Martina Sáblíková zajela v berlínském závodu na 3000 metrů třetí nejlepší čas | Zdroj: ČTK

„Já myslím, že to musím hodnotit kladně. Mám třetí, páté a sedmé místo, jsem spokojená,“ stručně a s úsměvem, který ji provázel po celé tři dny, zhodnotila Martina Sáblíková své představení na třetím Světovém poháru v této sezoně.

Pro upřesnění, v berlínském Sportforu postupně skončila třetí na třech kilometrech a vede na dlouhých tratích celkové pořadí, sedmá byla na patnáctistovce a pátá v závodu s hromadným startem, kde je průběžně třetí. Výsledky, s kterými je spokojený i kouč Petr Novák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rychlobruslařka Martina Sáblíková je se svým vystoupením na Světovém poháru v Berlíně spokojená

„Určitě ano, já bych znova musel opakovat to, že jsme se 2 měsíce připravovali na kolo a není to až taková katastrofa, nechá se to dohonit,“ počítá se zlepšením v průběhu sezony Petr Novák. Jeho reprezentační svěřenkyně, sprinterka Karolína Erbanová v Berlíně na svých nejsilnějších tratích - pětistovce a kilometru - vždy byla v první desítce, ale oproti asijským závodům nestála ani jednou „na bedně,“ což ji trošku mrzelo.

„Mohlo to být lepší, hlavně kilometr, tam mám navíc. Ale ještě to dá asi chvíli práci, jinak z té desítky se necítím nějak špatně, myslím, že celkově to bylo docela dobré,“ dodává Karolína Erbanová, kterou teď čeká domácí Světový pohár v Heerenveenu, kam se musela coby nový člen nizozemského týmu Continu z rodných Krkonoš přestěhovat.

Štěpán Pokorný, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme