Sáblíková byla na SP rychlobruslařek v Heerenveenu nejrychlejší na 3000 metrů

Rychlobruslařka Martina Sáblíková dojela v poslední rozjížďce závodu na 3000 metrů o tři desetiny před Ireen Wüstovou a vybojovala tak premiérové první místo v letošní poolympijské sezoně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

rychlobruslařka Martina Sáblíková

rychlobruslařka Martina Sáblíková | Foto: Pavel Lebeda pro SPORT INVEST GROUP

Sedmadvacetiletá Sáblíková v souboji s domácí oblíbenkyní Wüstovou zrychlovala postupně, na poslední čtyřstovce se jí ale podařilo dostat před nizozemskou reprezentantku. Její výsledný čas měl hodnotu 4:02,84 minuty.

„Jsem hrozně spokojená. Ráno jsem se probudila s bolestí v krku a zvažovali jsme, jestli jet, nebo ne. Nešla jsem ani na rozbruslení a dopoledne zůstala v posteli,“ uvedla Sáblíková na svých oficiálních internetových stránkách.

Třetí místo obsadila s více než třísekundovým odstupem další nizozemská rychlobruslařka Carlijn Achtereekteová, která vedla od úvodní z osmi rozjížděk.

Sáblíková si vítězstvím zároveň upevnila první místo v čele hodnocení Světového poháru na dlouhých tratích. Na Wüstovou má náskok 50 bodů.

Závody SP v rychlobruslení v Heerenveenu (Nizozemsko):

Ženy:

3000 m: 1. Sáblíková (ČR) 4:02,84, 2. Wüstová 4:03,14, 3. Achtereekteová (obě Niz.) 4:05,95, ...v divizi B 20. Zdráhalová (ČR) 4:21,68.
Pořadí SP (po 4 závodech): 1. Sáblíková 330, 2. Wüstová 280, 3. Pechsteinová (Něm.) 235.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme