Dukla neztratila proti Zlínu ani set, s volejbalovým rokem 2014 se rozloučila vítězně

23. prosinec 2014

Když v pondělí volejbalisté Liberce porazili Zlín 3:0 na sety, uzavřel se extraligový rok 2014. Právě pro Duklu bylo těchto 12 měsíců skutečně velice úspěšných, přestože spanilá jízda celou minulou sezonou nakonec ziskem mistrovského titulu neskončila. V právě probíhajícím ročníku už ale tým trenéra Nekoly znovu vítězí a proti českým soupeřům ještě neprohrál jediný duel. Až jsou z toho sami liberečtí volejbalisté překvapení.

„Možná to bude znít blbě, ale já čekám, kdy už konečně prohrajeme, abychom spadli malinko na zem. Ale samozřejmě je výborné, že vyhráváme,“ říkal po zápase se Zlínem liberecký nahrávač Jakub Janouch, jakoby sám překvapený tím, jak jeho mužstvo šlape. A skutečně, kdyby měla vítězství volejbalového diváka omrzet, Dukla by snad hrála před prázdnými tribunami.

Samozřejmě si asi všichni vybaví finálové selhání z minulé sezony. Titul Severočechům chybí, jinak ale zažili vydařený, skoro až výjimečný rok 2014. „Chceme, aby se lidi bavili, a to se nám daří, takže jsem šťastný. Nám se nepovedl jeden týden v kalendářním roce. Že se to stane zrovna ve finále, to někdo může nazývat prokletím, někdo tomu může říkat neumění. Snažíme se s tím samozřejmě něco dělat a uvidíme, jestli se nám to povede v následujícím roce,“ je zvědavý ředitel klubu Pavel Šimoníček, jak si jeho tým povede v nejtěžších chvílích příštího play-off.

Pokud ale ještě budeme krátce rekapitulovat volejbalově už vlastně uplynulý kalendářní rok 2014, připomeňme, že Dukla získala Český pohár a v extraligové základní části, pochopitelně i v součtu s minulou sezonou, neprohrála jediné utkání.

„Já bych řekl jenom pár slov. Je to famózní, já si hraní s Duklou strašně užívám. Jen nechceme z těch výher zpychnout,“ vysvětluje blokař Adam Zajíček. A další otázka se přímo nabízí. Jaká jsou přání pro rok následující? „No vyhrát titul! To je pro mě priorita,“ říká zřejmě i za své spoluhráče liberecký kapitán Aleš Správka.

autor: David Nyč
Spustit audio