Čechům to na MS v házené nevyšlo ani s Jíchou v sestavě. S Egyptem prohráli 24:27

Dobrý výkon, ale špatná koncovka. Českým házenkářům se na mistrovství světa v Kataru nepodařilo zvítězit ani ve třetím utkání. S Egyptem, s nímž se na rozdíl od předešlých duelů s Francií či Švédskem dalo reálně věřit v body, Češi prohráli 24:27 a postup ze skupiny se jim tak opět zkomplikoval.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeden z egyptských hráčů (vpravo) se pokouší zastavit českého kapitána Filipa Jíchu

Jeden z egyptských hráčů (vpravo) se pokouší zastavit českého kapitána Filipa Jíchu | Zdroj: ČTK

Čeští házenkáři s již uzdraveným Filipem Jíchou na palubovce na soupeře vlétli. Dvougólový náskok jim ale i kvůli několika nevynuceným chybám, které vedly ke ztrátě míče, moc dlouho nevydržel.

Byli to naopak Egypťané, kdo byl vepředu o dvě až tři branky. Velkou zásluhu na tom měl především gólman Handawy, s nímž svěřenci Jan Filipa a Daniela Kubeše souboje jeden na jednoho až moc často prohrávali. Útok Afričanů pak táhl hbitý El-Ahmar.

Poločasové vedení Egypťanů 13:10 české naděje rozhodně nepohřbilo. Zlepšená koncovka a těsnější obrana jim během chvíle pomohly vyrovnat na 14:14. Jenže dvouminutový, velice přísný, trest pro Horáka vzlet hráčů v červeném přibrzdil.

Tabulka skupiny C:
1. Švédsko 2 2 0 0 60:38 4
2. Egypt 3 2 0 1 85:72 4
3. Francie 2 2 0 0 58:51 4
4. Island 2 1 0 1 48:48 2
5. ČR 3 0 0 3 73:93 0
6. Alžírsko 2 0 0 2 44:66 0

Následný odskok Egypta na tři góly už Češi zcela vymazat nedokázali. Dvěma ránami přes obranu sice svůj tým dokázal držet v kontaktu kapitán Filip Jícha. Soupeř ale pokaždé odpověděl, když tvrdě udeřil ze spojek.

„Vytvořili jsme si plno scén, kdy jsme mohli zakončit, ale bohužel jsme z vyložených šancí nedali branku,“ litoval Filip Jícha. „Stát se to může, ale ne v takových zápasech, neboť to rozhoduje o vítězi a poraženém,“ doplnil.

I v nervózním závěru se českým házenkářům ještě naskytly příležitosti stáhnout či aspoň snížit skóre, jenže ani tehdy se nedokázali zbavit nepřesností v zakončení, které je doprovázely celý zápas.

Ve skupině C jsou Češi bez bodu a postup do další fáze turnaje už není v jejich rukou. Aby si ještě udrželi šance na start v osmifinále, kam projdou první čtyři celky, potřebují ve čtvrtek proti Islandu zvítězit.

Mistrovství světa v házené mužů v Kataru:
Skupina C:
ČR - Egypt 24:27 (10:13)
Sestava ČR: Štochl, Galia - Hrstka, Bečvář, Jurka, Motl, Jícha, Sobol, P. Horák, Babák, Linhart, Petrovský, Zdráhala, Šindelář, Kasal, Szymanski.
Rozhodčí: Al-Suwaidi, Bamutref (oba Kat.).

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme