Ondřej Bank třetí místo ze superkombinace neslavil, těší se na slavný sjezd

V Rakousku se dnes jede slavný sjezd na Hahnenkammu, ale Ondřej Bank už teď ví, že pro něj letošní závody v Kitzbühelu budou nezapomenutelné. V páteční alpské kombinaci se dokázal vrátit na stupně vítězů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank ve slalomu do superkombinace v Kitzbühelu, ve které skončil třetí

Ondřej Bank ve slalomu do superkombinace v Kitzbühelu, ve které skončil třetí | Zdroj: Reuters

Podařilo se mu to po sedmi letech, během kterých zažil zdravotní problémy včetně hodně vážných. Teď o tři setiny sekundy porazil čtvrtého Chorvata Kosteliće a podruhé v životě se díky tomu raduje ze třetího místa v závodě Světového poháru.

Je to symbolické, že se to Ondřeji Bankovi povedlo zrovna v Kitzbühelu. Právě tam totiž jeho lapálie začaly, když si v tomhle rakouském středisku přivodil otevřenou zlomeninu nohy jen necelé dva měsíce poté, co se na pódium pro tři nejlepší závodníky vyšplhal v americkém Beaver Creeku poprvé.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřej Bank obsadil v superkombinaci v Kitzbühelu třetí místo, ale místo oslavy se šel připravovat na dnešní slavný sjezd, na který se hodně těší

Léta se škrábal zpět a podruhé se raduje až teď, po pátečním dvojboji složeném ze superG a jedné slalomové jízdy.

„S tím jsme do této sezony šli, že to tam je a zkusíme to. Ale samozřejmě, že bych to čekal, nebo si nějak hodně věřil, to zase ne,“ říkal český lyžař v exkluzivním rozhovoru pro Český rozhlas v pátek večer, kdy se stal po Bohumíru Zemanovi teprve druhým Čechem na stupních vítězů v Kitzbühelu.

Ale málem se o svou radost sám připravil, protože po dvanáctém místě v první části závodu uvažoval, že bude šetřit síly na dnešní slavný a náročný sjezd, a do slalomové části už nenastoupí.

Nakonec ale zvítězilo závodnické srdce a bylo z toho třetí místo, které Ondřej Bank ani pořádně neoslavil.

„Je fakt, že by si to zasloužilo velkou oslavu, ale na druhou stranu se na sjezd hodně těším a chtěl jsem kvůli němu vynechat i ten slalom. Sjezd mě baví a myslím, že bych mohl jet rychle,“ věří Ondřej Bank, i když se mu odpočinek smrsknul na minimum.

Sjezdař Bank vybojoval stupně vítězů! Superkombinaci v Kitzbühelu dojel třetí

Číst článek

Jeho kombinační slalomovou jízdu a start v dnešním sjezdu, do kterého nastoupí těsně před polednem se startovním číslem pět, dělí jen osmnáct hodin, do kterých vměstnal ještě slavnostní vyhlášení nebo tiskovou konferenci tří nejlepších.

„Moc se mi nelíbí, co vymysleli tady s tou kombinací. Je to trošku proti sjezdařům. Teď se unavený necítím. Ale uvidíme, snad mi sály vydrží a sjezd si užiju až do konce.“

A také si otestovat model bleskové regenerace pro mistrovství světa v Americe, kde za dva týdny čekají Ondřeje Banka dva hlavní závody také ve dvou dnech, jen v obráceném pořadí - nejprve sjezd, potom kombinace.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme