Porážka mě štve, ale mám se na co těšit, říká Tomáš Berdych po vyřazení

Tenista Tomáš Berdych končí na Australian Open, stejně jako minulý rok, v semifinále. Český reprezentant nestačil na Brita Andyho Murrayho, kterému podlehl po setech 7:6, 0:6, 3:6 a 5:7. Zápas měl nadějně rozehraný, po prvním setu ale na soupeře nestačil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych sice získal první set, pak ho ale Andy Murray jasně přehrál

Tomáš Berdych sice získal první set, pak ho ale Andy Murray jasně přehrál | Zdroj: Reuters

Tomáši, když se člověk podívá na statistiky, tak například bilance vítězných míčů je naprosto vyrovnaná. Co tedy utkání rozhodlo?

Dnes to nebylo dostatečné, abych ho porazil. Stačilo to jen na jeden set a to je málo, když se hraje na tři vítězné. Ať to je cokoli, tak to tam dnes nebylo. Člověk se musí vrátit zpátky, aby se dal do kupy, připravil, potrénoval, držel se těch věcí, aby příště byl lepší a porazil ho.

Dovedete si vysvětlit, proč ve druhé sadě přišly potíže se servisem? Cítil jste se v tu chvíli nějak hůř?

Přehrát

00:00 / 00:00

Dojmy Tomáše Berdycha po semifinálové porážce na Australian Open zjistil reportér ČRo Jaroslav Plašil

Asi jsem odehrál nejhorší set za deset dvanáct dní, co jsem tady. Bohužel jsem si ho vybral teď, s tím se nedá nic dělat. Snažil jsem se držet plánu, který v prvním setu fungoval, ale bohužel to dnes nestačilo, nebylo to ono.

Andy Murray je skvělý běžec, dokáže vrátit neuvěřitelné míče. Co udělat jinak, aby se k nim ještě hůř dostával?

Člověk musí umět ještě líp reagovat. Když výměnu rozehraje tak, že ho po dvou třech míčích dostane do běhu, vytvoří si šanci a pak přijde nějaký balón, kterým se z té výměny dostane. Pak musí tu samou výměnu začít znova a nespoléhat na to, že bude hrát čtvrtý pátý míč ještě víc a pořád přidávat.

Berdych si finále Australian Open nezahraje, Murraymu podlehl 1:3 na sety

Číst článek

Je to největší změna, kterou se musím co nejrychleji naučit, protože vždycky jsem se snažil spěchat a s tím mohou přijít zbytečné chyby, které člověk v téhle situaci nepotřebuje.

Máte za sebou dost změn, jste pár měsíců s novým týmem. Jak berete z tohoto pohledu uhrané semifinále?

Porážka mě štve. Nejsem spokojený s tím, že tady končím a musím jet domů. I za tak krátkou dobu, kterou jsme spolu absolvovali, je tam obrovská spousta změn. Když to bude pokračovat stejným směrem, mám se na co těšit. Sezona je dlouhá, takže to bude zajímavé.

Lucii Šafářovou čeká grandslamové finále, s americkou spoluhráčkou si sedla

Číst článek

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme