O titul si na Australian Open zahraje Serena Williamsová proti Šarapovové

Serena Williamsová postoupila do finále Australian Open. Americká tenistka porazila svou krajanku Madison Keysovou 7:6, 6:2 a o titul se utká s Marií Šarapovovou. Ta přehrála další Rusku Jekatěrinu Makarovovou 6:3 a 6:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Američanka Serena Williamsová přešla v Melbourne do finále přes krajanku Madison Keysovou

Američanka Serena Williamsová přešla v Melbourne do finále přes krajanku Madison Keysovou | Zdroj: Reuters

Williamsová měla s devatenáctiletou Keysovou, která z turnaje vyřadila Petru Kvitovou, problémy v první sadě. Favoritka neudržela hned své první podání a ztrátu musela dotahovat v šestém gamu. Set dospěl až do tie-breaku, který Williamsová vyhrála 7:5.

Druhému setu už pětinásobná vítězka Australian Open dominovala. Talentované krajance sebrala dvakrát servis a za stavu 5:1 měla k dispozici hned sedm mečbolů, ale Keysová všechny odvrátila.

Williamsová duel ukončila až v následující hře, když při svém podání proměnila devátý mečbol.

Komplikace jen v prvním setu

Světová dvojka Šarapovová se v semifinálovém duelu dostala do vedení 3:0, jenže v sedmém gamu přišla o podání a Makarovová mohla vyrovnat. Podruhé v setu ale neudržela servis a slavnější krajanka už druhý brejk využila.

Ve druhé sadě povolila Šarapovová své soupeřce první game až v páté hře a set doservírovala do vítězného konce. Sedmadvacetiletá šampionka prvního grandslamu sezony z roku 2008 využila hned první mečbol.

Ruska Maria Šarapovová se raduje z postupu do finále Australian Open | Foto: Reuters

Výsledky tenisového turnaje Australian Open:

Ženy:
Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Keysová (USA) 7:6 (7:5), 6:2, Šarapovová (2-Rus.) - Makarovová (10-Rus.) 6:3, 6:2.

Juniorky:
Čtyřhra - semifinále:
Kolodziejová, Vondroušová (2-ČR) - Tomicová, Š'-lin Sü (4-Austr./Čína) 6:1, 6:2.

Muži:
Čtyřhra - semifinále:
Herbert, Mahut (Fr.) - Dodig, Melo (4-Chorv./Braz.) 6:4, 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), Bolelli, Fognini (It.) - Rojer, Tecau (6-Niz./Rum.) 6:4, 3:6, 6:3.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme