Fanoušci Vinnetoua se konečně dočkali, německá RTL natočí další tři díly

Německá televize RTL se chystá natočit další tři díly legendární filmové trilogie Vinnetou. Na tuto zprávu čekali fanoušci náčelníka kmene Apačů dlouhých padesát let. Filmaři začnou natáčet už v létě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autor nesmrtelného Vinnetoua Karel May zemřel před 100 lety

Autor nesmrtelného Vinnetoua Karel May zemřel před 100 lety | Foto: Klára Stejskalová

Podle dostupných informací nepůjde o pokračování děje tam, kde skončil závěrečný díl trilogie Poslední výstřel. Většinu dalších detailů ale tvůrci zatím tají.

Dá se jen předpokládat, že půjde o takzvaný prequel, který bude dějově původní trilogii předcházet, takže by se na filmové plátno mohla vrátit také Vinnetouova sestra Nšo-či.

Na nové tři díly se těší fanoušci mayovek. Filmaři to ale nebudou mít podle kritiků vůbec lehké. Děti si totiž už dnes místo na indiány hrají na spidermany a diváci chodí do kin na akčnější a efektnější filmy.

Před autory nového Vinnetoua tak stojí rozhodnutí, jestli se držet poklidného tempa předlohy nebo se přiblížit stylem moderním westernům, jako je například Nespoutaný Django.

Zahraje si otce Vinnetoua Pierre Brice?

Hodně se také mluví o obsazení herce Pierra Brice. A protože mu je dnes 86 let, spekulovalo se o tom, že by si mohl zahrát místo Vinnetoua jeho otce, náčelníka Inču-čunu.

Brice ovšem deníku Bild řekl, že ho taková myšlenka vůbec nepotěšila. "Popravdě řečeno nejsem myšlenkou hrát Vinnetouova otce nadšen," řekl. Ne snad ale proto, že by Vinnetoua neměl rád, jak před časem řekl Českému rozhlasu:

Pierre Brice | Foto: Marcus Ostermann, Wikimedia Commons

"Ne, proboha, jak bych se mohl zlobit na roli, která mi dala určitý status, postavení. Upřímně řečeno, kde bych dneska byl, kdybych tehdy neztvárnil roli Vinnetou. Takže i za spoustu dalších věcí musím říct: 'Děkuji, děkuji Vinnetou!' Stejně tak musím poděkovat i producentu, panu Wendlandtovi, který si mě vybral."

Také šéf archivu Karla Maye ve městě Göttingen Michael Petzel se přimlouvá za to, aby ve filmu hráli spíše neokoukaní lidé: "Musíme vytvořit něco zcela nového, co dá na to staré úplně zapomenout.“

Zatím je známo, že si Old Shatterhanda zahraje 47letý německý herec Wotan Wilke Möhring, který je známý jako komisař z detektivního cyklu Místo činu.

Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme