Dukla zahájila semifinále vítězně. Do zápasu se Zlínem vlétla jako uragán, v sérii vede 1:0

3. duben 2015

V play-off volejbalové extraligy začal boj o postup do finále. Vítěz základní části Liberec první krok v semifinálové sérii zvládl. Porazil Zlín 3:0 na sety a potvrdil, kdo je v téhle konfrontaci favoritem. Dukle pomohl k výhře skvělý vstup do zápasu i atmosféra v domácí hale.

„Já doufám, že to bude jednoduché, že tady nebudeme zase tak dlouho. Vyhrají 3:0 na sety,“ říkali už před zápasem fanoušci Dukly. Měli jasno, jejich oblíbenci zvítězí a prý i bez ztráty setu. Dobrý tip, mohli si říct za necelých 80 minut, kdy na světelné tabuli svítil konečný stav 3:0.

Liberec zahájil semifinále skvěle a nejen divákům na tribuně se zdál průběh duelu vcelku jednoznačný. „Z tribuny to vypadalo jednoznačně, ale i na hřišti to tak působilo. Možná byli (Zlínští) zaskočení, nebo byli unavení po cestě, nevím. Ale každopádně je to první zápas ze čtyř, takže určitě nesmíme usnout na vavřínech. Nic nekončí, musíme být koncentrovaní do dalších zápasů,“ nepodceňuje situaci liberecký blokař Adam Zajíček a vybízí k udržení dobré výkonnosti i pro další zápasy.

Co se čtvrtečního souboje týká, možná klíčovým momentem byl samotný úvod utkání. Zlínští v první sadě zaspali nástup Nekolovy party, která vlastně okamžitě skvělými balony poslala soupeři jasný vzkaz – tady vládneme my!

„Dovolil bych si říct, že asi ano, protože jsme na ně nastoupili ve velkém stylu. Už z jejich rozcvičky to vypadalo, že jsou nějací zakřiknutí, a první balony nebyly z jejich strany zrovna přesvědčivé. Takže bych řekl, že ten úvod tomu přispěl,“ dodává Adam Zajíček. Jeho tým tedy vede v semifinálové sérii 1:0 na zápasy a už brzy může přidat další výhru. Utkání číslo 2 je na programu dnes, znovu v hale Dukly Liberec od 18 hodin.

autor: David Nyč
Spustit audio