Licenční smlouvu na Milerova Krtečka bude znovu zkoumat soud

Pražský městský soud bude na konci května znovu zkoumat licenční smlouvu na dílo výtvarníka Zdeňka Milera, autora kresleného Krtečka. Pražský vrchní soud vyhověl námitkám dlouholeté správkyně umělcova dědictví Mileny Fischerové a vrátil případ k projednání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Milerová

Karolína Milerová | Foto: Alexander Dobrovodský

Správkyně tvrdí, že jí Miler o smlouvě mezi ním a vnučkou Karolínou Milerovou nikdy neřekl. Podle ní není smlouva platná.

Městský soud v Praze se k případu vrátí 25. května. Odvolací senát totiž rozhodl, že městský soud při předchozích jednáních věc odbyl a nevěnoval se problematice licenční smlouvy.

„Vrchní soud letos v lednu rozsudek městského soudu zrušil a vrátil věc k novému projednání k Městskému soudu v Praze,“ potvrzuje mluvčí Městského soudu v Praze Markéta Puci.

Licenční smlouvu podepsala Karolína Milerová se svým dědečkem v září 2011, tedy dva měsíce před jeho smrtí. Soud teď musí rozhodnout, jestli tak Miler neučinil pod nátlakem nebo vlivem nějaké nemoci.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme