Dopravu v Chrudimi komplikují uzavírky, potíže čekají řidiče, cestující vlakem i chodce

12. červen 2015

Věčně ucpaná Chrudim dokáže řidiče pořádně pozlobit. Teď situaci ještě zhoršila série několika uzavírek. Omezení se týkají provozu na silnici, železnice, ale dokonce i chodců. Kde si dávat pozor a kterým místům se raději vyhnout?

Neprůjezdný je železniční přejezd u hlavního chrudimského hřbitova, omezení souvisí s modernizací tratě Chrudim-Hlinsko a potrvá až do začátku příštího týdne, přesněji tedy úterý 16. června.

Vlaková výluka Chrudim Pardubice

Přejezd je uzavřený pro auta, lidé se zatím do Chrudimi dostanou po železnici. Stále platí pouze jedna výluka mezi zastávkami Chrudim a Chrudim město ve směru na Borohrádek, kde jednu zastávku cestující musí použít náhradní autobusy. To skončí také příští úterý, jenže pak hned následuje citelnější omezení, výluka zasáhne celý úsek z Chrudimi do Pardubic a skončí až 29.června.

Čtěte také

V červenci se stavební činnost přesune na úsek mezi Chrudimí a Chrastí. se kompletně obnoví trať z Chrudimi do Slatiňan včetně mostu přes Chrudimku a zabezpečovacích zařízení na všech železničních přejezdech.

Současně se začne rekonstruovat stanice Slatiňany, kde se rovněž vybuduje nové ostrovní nástupiště. Během této etapy budou autobusy nahrazovat vlaky v úseku Chrast u Chrudimi – Chrudim.

Všechny vlaky dnes mají červenou

V navazujícím úseku Chrudim – Pardubice pak bude pro vlaky platit výlukový jízdní řád.

Komplikací bude současné uzavření přejezdů na důležitých komunikacích, např. na silnici I/37 nebo II/358 mezi Slatiňanami a Orlem, což prodlouží trasy náhradní autobusové dopravy. Tato výluka je naplánována od 29. června do 3. srpna.

S potížemi a zdržením musí počítat dokonce také chodci

Zavřený podchod u nádraží, což je poměrně nepříjemné, protože ten využívá hodně lidí a je to vlastně jediné propojení nádraží s několika středními školami. Uzavírka potrvá do pondělka a v tomto případě obchůzné trasy jsou poměrně dlouhé, takže je potřeba počítat se zdržením a na vlak nebo autobus vyrazit s předstihem.

Čtěte také

autor: kop
Spustit audio