Písecké družstvo Otava získalo zakázku z Británie

10. leden 2005

Písecké výrobní družstvo Otava získalo od britské firmy Jeyes Group zakázku na výrobu dezinfekčních prostředků.

Díky nové spolupráci společnost přijme dalších 24 zaměstnanců. "Uplatnění najdou osoby se sníženou pracovní schopností," řekl ČTK obchodní náměstek firmy Karel Kubeš. Výroba se v těchto dnech rozjíždí na lince Koch, na které budou zaměstnanci pracovat ve vícesměnném provozu. Produkce v Písku bude pokrývat potřeby německého trhu. V současnosti se Otava Písek připravuje na plnou výrobu, která by měla začít v únoru.

Spolupráce Britů a Jihočechů začala podle Kubeše nedlouho poté, co Regionální rozvojová agentura jižních Čech (RERA) získala informaci z londýnské pobočky agentury CzechInvest o snaze firmy Jeyes nalézt obchodního partnera v Česku. "Okamžitě jsme rozeslali tuto poptávku dál a pátrali po vhodném partnerovi, kterého jsme našli právě v Písku. Pozvali jsme zástupce firmy Jeyes na jednání, kterému se zdála právě nabídka společnosti Otava výrobní družstvo Písek ze všech českých firem nejvhodnější," dodal Tomáš Cílek z RERA.

Družstvo Otava vzniklo v roce 1952. Zaměstnává 470 pracovníků, z toho 315 se zdravotním postižením. Vyrábí například ložní soupravy nebo menší díly pro automobilový průmysl.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio