O stanové městečko v Karlových Varech je mezi filmovými fanoušky velký zájem

Tisíce lidí obsadily stanové městečko v Karlových Varech v areálu Rolava. O nejlevnější ubytování během Mezinárodního filmového festivalu je obrovský zájem. Mnozí dokonce odřekli pokoje v hotelích a zvolili raději spaní v přírodě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

50. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

50. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary | Foto: Filip Jandourek

Místo pohodlných postelí karimatky, deky a spacáky. Místo koupelen společné umývárny i toalety. A místo klimatizované jídelny zastřešený prostor s lavičkami před bufetem.

Baťůžkáři si ale nestěžují a jsou s ubytováním a službami ve stanovém městečku na Rolavě spokojení. „Líbí se mi tady, je to levné, je tady autobusový spoj, dá se tu koupat, jsou tady milí, takže super,“ říká Irena z Brna.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tisíce filmových fanoušků obsadily stanové městečko v Karlových Varech v areálu Rolava

Před modrým stanem právě snídá mladý pár z Turnova. Michal přijel na filmový svátek už podesáté.

„Takové horko jsem tady ještě nezažil, ale s rybníkem se to dalo přežít. Jen škoda, že je zavřený bazén v Thermalu, to nás docela mrzelo,“ dodává.

Ve stanovém městečku funguje už druhým rokem festivalová pokladna. Baťůžkáři tak nemusejí brzy vstávat a čekat ve frontách ve městě.

Obsluha na recepci má plné ruce práce. K dispozici je dokonce bezplatná půjčovna kladívek na zatloukání kolíků od stanu. Lidé si tam mohou také nabíjet telefony, tablety nebo notebooky. „Museli jsme přidávat zásuvky, protože nestačily. Je toho hodně,“ vysvětluje recepční.

Ve stanovém městečku nepřespávají jen čeští baťůžkáři, místo si oblíbili i někteří zahraniční hosté festivalu – například turista z Filipín.

Andrea Strohmaierová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme