Česko budou dál ovládat horka. Nejtepleji bude v pátek a v sobotu

Česko má za sebou další horký den. Na řadě míst opět padaly teplotní rekordy. Tropické počasí by navíc mělo pokračovat. Do tabulek se tak zřejmě budou zapisovat nová maxima.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Voda s citronem (ilustrační foto)

Voda s citronem (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Když vezmeme pozorování, která byla minimálně dvacetiletá, tak vychází, že přes 30 ze 164 meteorologických stanic mělo rekordní hodnotu dnešní den,“ shrnul meteorolog Štefan Handžák.

Nejstarší rekord pro dnešní den padl v Teplicích, kde naměřili 35,1 stupeň Celsia. Počasí tam tak pokořilo dosavadní maximum 34,4 stupně z roku 1947.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaké teploty Česko v následujících dnech čekají, řekl ve vysílání Radiožurnálu Michaele van Erne meteorolog Štefan Handžák

Vůbec nejvýše vystoupala rtuť v teploměrech v Husinci-Řeži u Prahy. Bylo zde 36,5 stupňů Celsia. Na druhém místě byly Dobřichovice s 35,8 stupni.

Horka by měla pokračovat i v následujících dnech. Krátkodobě se ale mírně ochladí.

„Dnes v noci začne přes naše území přecházet studená fronta, nebude ale výrazná. Projeví se zejména změnou směru větru z jihovýchodního na západní nebo severozápadní. V Čechách se zítra ochladí na 27 až 31 stupňů Celsia. Na jihovýchodě zůstane až 33 stupňů,“ popsal Štefan Handžák.

Čtvrtek by měl zůstat beze srážek. Bude jasno nebo skoro jasno a teploty nepřesáhnou 34 stupňů Celsia.

„Zatím to vypadá, že nejteplejšími dny budou pátek a sobota. V pátek by se nejvyšší hodnoty měly pohybovat v intervalu 33 až 37 stupňů. Podobné by to mělo být i v sobotu, kdy čekáme od západu studenou frontu. Ta by mohla být o něco výraznější,“ dodal meteorolog.

Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme