Sevilla obrat nedotáhla, ale na svůj výkon je hrdá. Superpohár míří do Barcelony

Evropský Superpohár nabídl fotbalovým fanouškům strhující podívanou. Sevilla prohrávala v Tbilisi s Barcelonou už 1:4, ale dokázala ještě vyrovnat. Jenže velký obrat nedotáhla a barcelonský tým nakonec vyhrál 5:4 po prodloužení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodující okamžik zápasu. Gólman Sevilly Beto vyrazil míč jen před Pedra, který v prodloužení trefil výhru Barcelony

Rozhodující okamžik zápasu. Gólman Sevilly Beto vyrazil míč jen před Pedra, který v prodloužení trefil výhru Barcelony | Zdroj: ČTK

„Zápasy můžou začít různě, jako tenhle, který byl pro diváky úžasný. Ve 3. minutě jsme prohrávali, v padesáté jsme měli utkání prakticky vyhrané. Ale pro velkého soupeře je to pak výzva,“ říkal barcelonský trenér Luis Enrique.

Jeho tým se bál o výsledek až do samotného konce, Sevilla se totiž dokázala neskutečně zvednout.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lionela Messiho potěšilo, že se Barcelona dokázala do zápasu vrátit a vyhrát. Kouč Sevilly Unai Emery své svěřence pochvílil

„Šedesát minut jsme lépe kombinovali a měli dobré gólové šance. Jenže pak jsme uklidnili, soupeř toho využil a začal dávat góly. Zápas se pro nás zkomplikoval, ale naštěstí jsme se dokázali vrátit a vyhráli,“ oddechl si i hvězdný útočník Barcelony Lionel Messi.

Argentinský reprezentant se postaral o úvodní dva góly katalánského velkoklubu a v evropských pohárech si polepšil už na 80 gólů, čímž se znovu vyrovnal na čele historické tabulky Cristianu Ronaldovi z konkurenčního Realu Madrid.

Barcelona po přestřelce udolala Sevillu a získala evropský Superpohár

Číst článek

Na rekordmana se dotáhla i celá Barcelona, která vyhrála Supepohár popáté, stejně jako AC Milán. Alespoň část trofeje by si ale letos za výkon zasloužila také poražená Sevilla.

„Je obtížně mluvit o tom, co je fér a co není. Když jsme začali stahovat náskok, chtěl jsem víc, mohli jsme utkání dovést k penaltám. Jsme hrdí na náš výkon, hlavně proti týmu, jako je Barcelona,“ neskrýval částečnou spokojenost trenér poražené Sevilly Unai Emery.

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme