Vězeňská služba pomůže od listopadu se zvládáním přílivu migrantů

Ministerstvo vnitra žádá, aby Vězeňská služba pomohla při zvládání uprchlické vlny. Ministr spravedlnosti pomoc přislíbil. Příslušníci Vězeňské služby by měli působit v zařízeních pro běžence od listopadu. Mělo by jít o maximálně 70 lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vězeňská služba - zásah (ilustrační foto)

Vězeňská služba - zásah (ilustrační foto) | Foto: Vězeňská služba ČR

„Máme na to kapacity v rámci nějakého přeskupení osob, kdy jim bude možné nařídit přesčasy, které pro tyto mimořádné události v zákoně k dispozici jsou,“ upřesňuje ministr spravedlnosti za hnutí ANO Robert Pelikán.

Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) je potřeba posílit kapacity v zadržovacích zařízeních, která byla v minulosti zrušena.

„Dnes vláda schválila nařízení, které umožňuje použití pracovníků vězeňské služby,“ potvrdil Sobotka. Stát podle něj reaguje na aktuální potřeby.

Podrobnosti nasazení pracovníků Vězeňské služby bude podle Pelikána ministerstvo ještě řešit. Měli by zřejmě pomáhat v Drahonicích na Lounsku, kam bylo dnes do nově otevřeného uprchlického zařízení převezeno 80 cizinců z Bělé pod Bezdězem. Jde o bývalou věznici.

První uprchlíci přijedou do detenčního zařízení v Drahonicích. Místním se to nelíbí

Číst článek

Drahonice se podle ředitele Správy uprchlických zařízení Miloslava Koudelného otevírají proto, aby běženci mohli přebývat ve zděných objektech. Kapacita je 240 míst, zpočátku má být obsazena zhruba polovina.

Uprchlické tábory | Foto: Český rozhlas

Zařízení pro migranty (uprchlické tábory) | Foto: Český rozhlas

ČTK, Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme