Italský a polský poslanec Evropského parlamentu dostali trest za hajlování

Vysokou pokutu si vysloužili dva poslanci Evropského parlamentu za nevhodné chování. V jednacím sále totiž zvedli ruku v nacistickém pozdravu. Sankce pro ně potvrdilo 15členné kolegium vedení parlamentu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Janusz Korwin-Mikke (snímek zachycuje jeho reakci na zveřejnění prvních výsledků polských parlamentních voleb)

Janusz Korwin-Mikke (snímek zachycuje jeho reakci na zveřejnění prvních výsledků polských parlamentních voleb) | Zdroj: Reuters

Jedna říše, jeden národ a jedna jízdenka. Takový výrok velmi podobný zvolání Adolfa Hitlera použil polský poslanec Janusz Korwin-Mikke při jednání o harmonizaci evropské dopravy. Svůj projev doprovodil zvednutou pravicí.

Na dalším plenárním zasedání parlamentu přirovnal imigranty přicházející do Evropy k lidskému odpadu, který nechce pracovat. Za to ho čeká peněžní trest a zákaz účastnit se 10 dnů veškerého dění v parlamentu.

Podobně na tom bude i jeho italský kolega Gianluca Buonanno. Ten přišel na jednání parlamentu v tričku s podobiznou německé kancléřky Merkelové zkombinovanou s obrázkem Hitlera.

Další den si na debatu s francouzským prezidentem Hollandem přilepil falešný knírek, jaký nosil nacistický vůdce.

Oba potrestaní poslanci musejí zaplatit pokutu v přepočtu 83 tisíc korun. Nebyly to totiž jejich první excesy na půdě parlamentu.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme