Litvínov a Sparta uspěly v osmifinále Ligy mistrů proti favoritům. Liberec prohrál s Davosem

Hokejisté Sparty a Litvínova vstoupili úspěšně do osmifinále Ligy mistrů. Pražané porazili finský Kärpät Oulu 4:2, Litvínov zdolal vedoucí tým švédské ligy Frölundu 2:1. Nedařilo se naopak Liberci, který podlehl švýcarskému Davosu 3:5. Odvety se hrají za týden na ledě soupeřů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hokejistů Litvínova z branky do sítě Komety Brno. Vpravo střelec Robin Hanzl.

Radost hokejistů Litvínova z branky do sítě Komety Brno. Vpravo střelec Robin Hanzl. | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

Úvod utkání patřil hostům, ale vážnější šanci si nevypracovali. Naopak na hostujícího brankáře se po individuální akci řítil Hanzl, bekhendem však na Johanssona nevyzrál.

Petráska v brankovišti Severočechů prověřil od modré čáry jedovatou střelou bek Tömmernes, ale ten našel puk mezi betony. Z ostrého úhlu v závěru první třetiny se neprosadil ani Trávníček, a i proto se do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá část nabídla pouze jeden zajímavý moment, ale za to hned brankový. Jurčík nahodil puk z brankové čáry na Johanssona, puk se po několika záhadných odrazech dostal až k volnému Kubátovi, který s přehledem poslal puk do branky - 1:0 pro Severočechy.

Ze začátku třetího dějství pálil od modré čáry opět aktivní Tömmernes, ale Petrásek výtečně zakročil. V 42. minutě se už ale hostující Indians dočkali vyrovnání a postaral se o to po výtečné Laschově přihrávce Johnson. S odpovědí však Litvínov příliš dlouho neotálel. V 46. minutě se krásně do horního růžku trefil Hanzl.

A když ze závěrečného tlaku trefil Figren pouze brankovou konstrukci, připsali si domácí těsné vítězství 2:1 a tím i postupovou naději do odvety, která se odehraje na severu Evropy za týden.

Sparťané připravili úřadujícímu finskému mistrovi první porážku v soutěži. O výhru nad Oslem se góly zasloužili Daniel Přibyl, Michal Čajkovský, Lukáš Cingel a Jaroslav Hlinka.

Lídr extraligy Liberec přišel o lepší výsledek v první třetině, kterou prohrál 1:3. Dvakrát se mezi střelce zapsali domácí útočník Branko Radivojevič a v dresu vítězů Andres Ambühl.

Hokejová Ligy mistrů - první zápas osmifinále play off:
HC Verva Litvínov - Frölunda Indians 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 33. Kubát (Jurčík), 46. R. Hanzl (Trávníček) - 42. Johnson (Lasch). Rozhodčí: Fonselius (Fin.), Smetana (Rak.) - Frodl, Ondráček (oba ČR). Vyloučení: 3:1. Využití: 1:1. Diváci: 1125.

Sparta Praha - Kärpät Oulu 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 33. Přibyl (Hrbas), 36. Čajkovský (Barinka, Černoch), 51. Cingel (Sabolič, A. Kudrna), 57. J. Hlinka (Přibyl, Buchtele) - 7. Nutivaara (Mäenalanen, Hakanpää), 52. Hakanpää (Pyörälä, Aaltonen). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Piechaczek (Něm.) - Brejcha, Suchánek (oba ČR). Vyloučení: 9:4, navíc Čajkovský (Sparta) 10 min. Bez využití. Diváci: 4593.

Bílí Tygři Liberec - HC Davos 3:5 (1:3, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Radivojevič (Bakoš), 36. Radivojevič, 60. Řepík (Vitásek, Derner) - 7. Ambühl (D. Wieser), 10. Simion (Brejčák), 19. D. Wieser (Ambühl), 29. Paulsson (Lindgren), 58. Ambühl (Axelsson). Rozhodčí: Kaukokari, Leppänen (oba Fin.) - Lhotský, Zavřel (oba ČR). Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 7148.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme