Zpěvačka Marta Kubišová se po infarktu uzdravuje, do konce roku ale nevystoupí

Zpěvačce Martě Kubišové je lépe. Po infarktu ji už lékaři přemístili z koronární jednotky na standardní pokoj. Její stav je 48 hodin po operaci stabilizovaný.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marta Kubišová

Marta Kubišová | Foto: Jan Sklenář

„Martička do konce kalendářního roku nebude vystupovat. Včetně zájezdů. Je toho hodně, všichni chtěli Kubišovou hlavně o Vánocích. Tak to všechno jsme zrušili, ať Marta má čas se zotavit,“ oznámil Milan Hein, šéf pražského Divadla Ungelt, kde má Kubišová domovskou scénu.

„Ale po Novém roce, věřím, že se v plné síle vrátí a připraví nový recitál. Jak máme v plánu, má to být její poslední recitál, protože v listopadu ode dneška za dva roky – taktéž to máme v plánu – se Marta rozloučí s pěveckou kariérou a uspořádá závěrečný velký koncert. Ten vzhledem k tomu, kolik má fanoušků, nebude v Ungeltu.“

Divadlo Ungelt ruší kvůli zdravotnímu stavu Marty Kubišové některá představení

Číst článek

Marta Kubišová patří mezi významné osobnosti československé a české kultury. Je také uznávanou morální autoritou. Za léta 1966 a 1968 vyhrála anketu Zlatý slavík a koncem 60. let vytvořila s Helenou Vondráčkovou a Václavem Neckářem trio Golden Kids. Od února 1970 jí ale komunistický režim znemožnil vystupování.

V roce 1977 se stala signatářkou a po uvěznění Václava Havla i mluvčí Charty 77. O dvanáct let později patřila k tvářím listopadové revoluce. Kubišové v roce 1995 tehdejší prezident Havel udělil medaili Za zásluhy.

Před třemi lety obdržela nejvyšší francouzské státní vyznamenání Řád čestné legie. Akademie populární hudby ji uvedla v roce 1998 do Síně slávy. Letos v únoru jí ministr kultury Daniel Herman předal ocenění a titul Dáma české kultury.

židle Milan Hein a Marta Kubišová | Foto: Khalil Baalbaki

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme