Furch si poprvé zachytá v reprezentačním dresu. Na zápřah je zvyklý hlavně ze Slavie

Hokejový brankář Dominik Furch dnes zažije reprezentační premiéru. Odbyde si ji v duelu Karjala Cupu proti domácímu Finsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Furch si připsal kromě gólu při utkání v Litvínově také několik výborných zákroků

Dominik Furch si připsal kromě gólu při utkání v Litvínově také několik výborných zákroků | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

„Vážím si toho,“ pronesl Dominik Furch. Nervozitou před premiérovým startem v národním dresu necítí.

„Uvidíme, jestli něco přijde. Spíš půjde o předzápasové naladění,“ nedělá si těžkou hlavu gólman, který se vydal na své první zahraniční angažmá a v týmu Avangardu Omsk si zvyká, jak to chodí v nejlepší evropské soutěži, ale také na život v Rusku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dominik Furch nervozitou před premiérovým startem v reprezentačním dresu netrpí

„Je to jiná země. Pořád mě překvapují maličkosti, nejvíc provoz na silnicích. Za volant bych tam nesedl,“ usmíval se a kroutil přitom hlavou.

V minulé sezóně se snažil pomoci Slavii udržet se v nejvyšší soutěži. Neúspěšně. Pak kývnul na nabídku Omsku a začal si zvykat na trochu jinou roli, než na jakou byl zvyklý v české extralize.

„Ze Slavie jsem zvyklý mít hodně zákroků. Avangard má kvalitní tým, většinou se hraje v soupeřově pásmu a hrozí spíš nepříjemné protiútoky, které nemám rád. Zvykám si na jiný hokej,“ srovnával 25letý brankář.

Proti Finům půjde hokejistům o zlepšení souhry a sbírání zkušeností. Výhra by byla kořením

Číst článek

Dnes si ale bude možná znovu muset vzpomenout na to, jak chytal právě ve Slávii. Proti favorizovanému Finsku nastoupí český tým v Hartwall aréně v 16 hodin.

Petr Kadeřábek, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme