Británie chce postupovat proti teroristům i v kyberprostoru

Britská vláda oznámila, že hodlá na teroristy z Islámského státu útočit nejen ze vzduchu, ale také v kyberprostoru. Podle londýnského kabinetu radikálové používají internet k zabíjení lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský ministr financí George Osborne při projevu v GCHQ

Britský ministr financí George Osborne při projevu v GCHQ | Zdroj: Reuters

Připravenost britského státu se na internetu umět nejen bránit, ale také zaútočit, zformuloval ministr financí George Osborne.

Ten podle listu Guardian na setkání se zaměstnanci odposlouchávací služby GCHQ oznámil, že Londýn použije svého digitálního know-how k útokům na hackery, teroristické a zločinecké organizace, nebo dokonce na některé nepřátelské země.

Podle Osborna má takzvaný Islámský stát na svědomí kromě vražedné brutality také početné kybernetické útoky. Britský ministr financí zdůraznil, že je „snadnější a levnější takový útok podniknout, než se mu bránit.“ A dodal, že Británie se toho „nebude štítit."

Kybernetickou válku samozvanému Islámskému státu nedávno vyhlásili i hackeři z aktivistické skupiny Anonymous.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme