Kouč hokejistů Vůjtek věří, že se při absencích ukážou další hráči

S blížícím se Channel One Cupem musel trenér hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek řešit stále více omluvenek od klíčových hráčů. Srazu se nezúčastní například lídr kanadského bodování extraligy Roman Červenka, který ještě o víkendu nastoupil za Chomutov.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Je to reality dnešní doby, říká Vladimír Vůjtek o omluvenkách

Je to reality dnešní doby, říká Vladimír Vůjtek o omluvenkách | Zdroj: ČTK

„Nemám tím tak zamotanou hlavu. Už jsem měl trošku avíza, že nepřijede Červenka a další zkušení hráči, se kterými jsme počítali jako s lídry týmu. Ale zase je to příležitost pro další hráče, aby se ukázali,“ komentoval situaci kolem absencí českých hokejistů kouč Vladimír Vůjtek.

Ten se nechce omluvenkami zbytečně stresovat. Možná byl zvyklý, že před nějakými patnácti lety se reprezentace tak často neodmítala, ale nyní má pochopení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Roman Červenka slíbil, že pokud bude příště zdravý a bude o něj zájem, reprezentovat bude

„Je to realita dnešní doby. Kluci jsou placení klubem, kde jsou zaměstnanci. Samozřejmě když mají nějaké problémy, tak využívají přestávky k doléčení. Těžko jim to zase tak úplně vyčítat, ale veřejnost je chce vidět v národním mužstvu. Je jejich zodpovědnost, jestli chtějí hrát i přes malé bolístky, nebo se prostě chtějí dát do kupy,“ pokračoval Vůjtek.

A to je přesně případ Romana Červenky, který měl být jasným lídrem týmu. V neděli ještě nastoupil v extralize, to už ale dávno vzkázal svoji omluvenku. Ta je na druhé straně očima samotného Červenky pochopitelná.

„Jde o to, že hrajeme ve čtyřech dnech tři těžké zápasy a ještě na jiné úrovni. Je to nápor jak na to místo, tak prostě celkově. Je to něco jiného, než když hraju dvakrát v týdnu ligu. Vím, že to takhle potřebuju a s tím, co si kdo domyslí, já nic neudělám,“ reagoval Červenka.

„Rád bych jel, a když bude zájem, tak příště pojedu, pokud budu zdravý,“ odmítl útočník Chomutova možná nařčení z toho, že by si chtěl odpočinout jen tak a ruský turnaj mu nebyl dost dobrý.

Červenka byl adeptem na kapitánské céčko, které dostane reprezentací protřelý Jan Kovář. Ten povede národní tým poprvé ve čtvrtek v jistě vyprodané O2 areně proti Finsku. Pak český tým zamíří ke dvěma zápasům do Moskvy.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme