Ledecká bude v oblíbeném Bad Gasteinu hájit vedení ve SP. Hrozně se na to těším, hlásí

Snowboardistka Ester Ledecká dnes bude bojovat o udržení pozice vedoucí ženy Světového poháru ve sjezdových disciplínách. Dvacetiletou mistryni světa čeká paralelní slalom v rakouském Bad Gasteinu, kde se pokusí obhájit své loňské vítězství. A věří, že jí k tomu může pomoct i specifická atmosféra večerního závodu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledeckou čeká přístí víkend start do nové sezony

Ester Ledeckou čeká přístí víkend start do nové sezony | Foto: Sport Invest Group

Rakouští fanoušci umí vytvořit úžasnou atmosféru prakticky ve všech zimních sportech, protože v nich většinou mívají medailové naděje. Navíc se dnes v lázeňském městě nedaleko národního parku Vysoké Taury pojedou vyřazovací boje pod umělým osvětlením, aby mohlo po práci dorazit co nejvíc lidí.

„Na jednu stranu je to únavné, protože je člověk po celý den ve střehu, ale na druhou stranu to atmosféra večerního závodu vyrovnává,“ těší se Ester Ledecká na druhý paralelní slalom v sezoně a trend večerních závodů jí rozhodně nevadí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ester Ledecká dnes v Bad Gasteinu bude obhajovat loňské vítězství

Ten úvodní v italské Cortině jely ženy také až po setmění a česká snowboardistka v něm skončila čtvrtá. Lepší je ale aktuálně v paralelním obřím slalomu, když dosud jediný závod ovládla. V této disciplíně ale zatím pořadatelé s umělým osvětlením spíš nepočítají.

„Slalomy jsou kratší, takže se dá sjezdovka lépe nasvítit. Vidět je velmi dobře, protože jsou světla hodně silná, takže je to jako za dne,“ vysvětluje Ledecká, která se bude snažit obhájit své loňské vítězství.

„Tento kopec je skvělý a na závod se strašně těším. Podle mě se přijde podívat hodně lidí, takže si myslím, že atmosféra bude skvělá,“ doplňuje snowboardistka Ester Ledecká před odpolední kvalifikací a večerním závodem Světového poháru v rakouském Bad Gasteinu.

Vyřazovací boje, které se pojedou formátem jedné jízdy, začnou v 18.00.

Jakub Marek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme