Ruští biatlonisté ovládli mužskou štafetu v Anterselvě, Češi skončili osmí

Po velkém úspěchu českých žen, které skončily v dopoledním závodě na druhém místě, se v týmovém závodě představili i muži. Česká štafeta v pozměněném složení skončila na osmém místě. Z prvního místa se radují Rusové před druhými Němci. Bronzovou příčku obsadili Norové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář v cíli štafetového závodu v italské Anterselvě

Michal Krčmář v cíli štafetového závodu v italské Anterselvě | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Český biatlonový tým provedl na poslední chvíli změnu v sestavě. Ondřeje Moravce, kterému se v Itálii příliš nedařilo, vystřídal na předposledním úseku Jaroslav Soukup. Štafeta tak nastoupila ve složení Tomáš Krupčík, Michal Šlesingr, Jaroslav Soukup a Michal Krčmář.

„Ondrovi se tu příliš nepodařily úvodní položky. A účast ve štafetě by mu mohla psychicky uškodit. Teď ho čeká pár dní volna, aby se srovnal a vrátil se k výkonům ze Schalke a Ruhpoldingu,“ řekl k neúčasti Moravce trenér národního týmu Ondřej Rybář.

České závodníky trápila především nepřesná střelba. Nepropadli sice podobně jako Italové, kteří museli na čtyři trestná kola, ale 13 minutých terčů je odsunulo z bojů o medaile.

„Osmé místo je něco, co jsme si zhruba představovali. Trestné kolo tam sice nebylo, ale třináct dobíjené je strašně moc. To je jako bychom to trestné kolo jeli,“ vytýkal Rybář českým závodníkům střelbu.

Výsledky SP v biatlonu v italské Anterselvě:

Muži - štafeta 4x7,5 km:

1. Rusko (Cvetkov, Garaničev, Malyško, Šipulin) 1:12:42,8 hod. (0 tr. okruhů+7 dobíjení), 2. Německo (Lesser, Doll, Peiffer, Schempp) -1,1 (1+4), 3. Norsko (Björndalen, Birkeland, J. Bö, Bjöntegaard) -22,9 (0+7), 4. Rakousko -1:01,7 (1+11), 5. Francie -1:39,3 (0+11), 6. USA -1:43,8 (1+13), ...8. ČR (T. Krupčík, Šlesingr, Soukup, Krčmář) -2:00,9 (0+13).

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme