Čeští basketbalisté na začátek boje o OH narazí na Japonce a Lotyše

Česká basketbalová reprezentace mužů si kvalifikaci o nadcházející olympijské hry v Rio de Janeiru zahraje v Srbsku, kde v základní skupině nastoupí proti výběrům Japonska a Lotyšska. Rozhodl o tom los, který proběhl dnes ve švýcarském Mies.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Veselý díky svým bodům protlačil tento tým na ME už do čtvrtfinále

Jan Veselý díky svým bodům protlačil tento tým na ME už do čtvrtfinále | Foto: Michal Jurman

S Japonskem se Češi naposledy utkali vloni v přátelském zápase a tehdy dokázali asijský výběr pokořit. Dobré vzpomínky pak mají čeští hráči i na Lotyšsko, které při posledním vzájemném střetnutí sil porazili na evropském šampionátu.

Cesta za případným postupem na olympijské hry nebude pro výběr trenéra Rona Ginzburga vůbec jednoduchá, když čeští hráči potřebují k jistotě olympijské účasti nejprve skončit do druhého místa v základní části kvalifikačního turnaje v Srbsku a posléze uspět i v následném play off.

V něm mohou narazit na domácí Srbsko, Angolu či Portoriko.

Největšími favority turnaje v Bělehradě, který je jedním ze třech kvalifikačních miniturnajů pro olympijské hry, budou bezesporu Srbové. Ti se navíc budou moci spolehnout na podporu domácích fanoušků.

Pokud by se čeští basketbalisté na olympijské hry dokázali probojovat, podařilo by se jim to poprvé v historii samostatné České republiky.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme