Duo H+H podlehlo ve finále Australian Open nejvýše nasazeným Hingisové a Mirzaové

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká nastoupily na Australian Open k finálovému utkání ženské čtyřhry proti Martině Hingisové a Sanie Mirzaové. Tento nejlepší pár světa, který od loňského léta neprohrál jediné utkání, ovládl zápas 7:6, 6:3.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrea Hlaváčková (vlevo) s Lucií Hradeckou ve finále Australian Open

Andrea Hlaváčková (vlevo) s Lucií Hradeckou ve finále Australian Open | Zdroj: Reuters

První set nabídl obrovskou bitvu plnou úžasných výměn, ale i chyb na obou stranách. Celkem osmkrát jsme viděli využitý brejkl a vyrovnaná sada dospěla až do tie-breaku. V něm byly naprosto suverénní nasazené jedničky Hingisová s Mirzaovou a vyhrály ho 7:1. Celý set pak 7:6.

Druhá sada už byla jednoznačnější. Hlaváčková s Hradeckou ztratily hned první podání a ani ve zbytku setu nebyly schopné odolat takřka bezchybné hře světových jedniček.

Hingisová se dvakrát ocitla v péči lékařů kvůli bolavému ramenu. Ani to ji ale neovlivnilo a i přes to, že české hráčky vykřesaly za stavu 2:5 naději, prohrály finálový zápas 6:7 a 3:6.

Světové jedničky tak prodloužily svou vítěznou sérii na neuvěřitelných 36 výher a pouhých sedm proher.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme