Zájem byl moc velký, uvedla O2 TV k výpadku přenosu Sparty se Slávií

Nedělní večerní zápas Slavie se Spartou mohli diváci na O2 TV sledovat jen z části nebo vůbec ne. Mobilní služby společnosti O2, která vlastní práva na vysílání zápasů, postihl výpadek. Televize se omluvila s tím, že kvůli velkému zájmu selhal autorizační systém.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Sparty oslavují vítězství po zápase 22. kola první fotbalové ligy proti Slavii

Hráči Sparty oslavují vítězství po zápase 22. kola první fotbalové ligy proti Slavii | Zdroj: ČTK

„Díky O2, že jsem se nemohl dívat, přestože platím měsíčně přes 900 Kč,“ napsal jeden z nespokojených diváků na facebookový profil sportovního kanálu O2 Sport.

„Běželo to do padesáté minuty a pak nic. Výmluvy, že byl o to velký zájem a spadla vám síť, mě opravdu za to, co se platí měsíčně, nezajímají,“ přidal se další.

Na některé stížnosti na webu se snažil odpovídat a vysvětlovat O2 Guru.

„Došlo k přetížení autorizačního serveru. To znamená, že někteří zákazníci, kteří se chtěli přihlásit k mobilní službě O2 TV v průběhu zápasu, mohli mít s přihlášením problém. Teď chceme převzít kompletní řešení pod vlastní správu a také hodně posílit vysílací kapacity, aby příště byly připraveny na sto procent. V současné době připravujeme formu omluvy pro dotčené zákazníky,“ vysvětluje mluvčí O2 Lucie Pecháčková.

Představitele ligy mrzí, že se zápas nedostal ke všem divákům. O problém O2 TV se zajímají.

„Minimálně se zapojíme do nějaké komunikace s O2, abychom zjistili, kde byl problém. Samozřejmě stojíme o to, aby zápas byl dostupný všem fanouškům, kteří mají O2. V tuto chvíli se snažíme přijít na závadu, kde byla způsobena chyba a s O2 budeme řešit, aby se to už nestalo," říká mluvčí fotbalové Synot ligy Daniel Hajný.

Fanoušci si na sociálních sítích stěžovali nejen na fotbalový přenos, ale i na vysílání závodů formule 1.

Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme