Villarreal zaskočil Liverpool gólem v nastavení, Sevilla remizovala v Doněcku

Fotbalisté španělského Villarrealu, kteří v minulém kole vyřadili pražskou Spartu, mají nakročeno do finále Evropské ligy. Ve čtvrtečním úvodním semifinálovém klání zdolali na domácí půdě anglický Liverpool 1:0 brankou ze druhé minuty nastavení základní hrací doby. To duel na Ukrajině mezi tamním Šachtarem Doněck a španělskou Sevillou byl gólovější, ale neměl vítěze. Skončil remízou 2:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liverpool bude v domácí odvetě dotahovat jednobrankové manko

Liverpool bude v domácí odvetě dotahovat jednobrankové manko | Zdroj: Reuters

Ve dvou semifinálových zápasech nejprestižnější klubové soutěže kontinentu Ligy mistrů padla v týdnu jen jedna branka. To Evropská liga nabídla gólovější podívanou.

Jen v úvodním poločase duelu mezi Šachtarem Doněck a Sevillou se skóre měnilo třikrát.

Vítěz posledních dvou ročníků Europa League se ve Lvově, kde má ukrajinský tým azyl, ujal vedení už v 6. minutě. Vitolo si ve vápně zasekl míč a levačkou ho poslal pod nohy Andrije Pjatova. Šachtar však během dvanácti minut zásluhou Marlose a Tarase Stěpaněnka do přestávky otočil.

Sevilla si ale přece jen odvezla z Ukrajiny remízu, když v 82. minutě proměněnou penaltou vyrovnal Kevin Gameiro. Výsledek 2:2 dává Španělům výraznou naději do odvety a na třetí finálovou účast v řadě.

Villarreal rozhodl v samotném závěru

To ve Villarrealu se čekalo na gólový zápis až do nastavení druhého poločasu, kdy se po rychlém přechodu do útoku prosadil před odkrytou svatyní Adrián.

Čtvrtfinálový kat pražské Sparty se ale s anglickým klubem předháněl ve vytváření slibných příležitostí už v první pětačtyřicetiminutovce.

Nejprve nikým neatakovaný hostující Joe Allen z jedenácti metrů trefil jen gólmana Villarrealu Sergia Asenja. Na druhé straně se pak strachoval brankář Simon Mignolet, aby rána domácího útočníka Roberta Soldada nezaplula ke vzdálenější tyči.

Belgického gólmana Liverpoolu po přestávce dokonce branková konstrukce po hlavičce Cédrica Bakambua zachránila a následně pomohla i domácímu Asenjovi, když ji trefil Roberto Firmino.

Bakambu neuspěl proti výbornému zákroku Mignoleta ani v závěru druhého poločasu. Posléze mohl z brejku skórovat hostující Alberto Moreno, ale jeho střela se nevměstnala mezi tři tyče. Villarreal však přece jen zásluhou Adriána ukořistil těsné vítězství.

Odvety jsou na programu za týden. Šachtar bude moci Seville vrátit devět let staré osmifinálové vyřazení z Poháru UEFA, předchůdce Evropské ligy. Španělé tehdy uhráli s Doněckem dvě remízy 2:2 a o svém postupu rozhodli na Ukrajině až v prodloužení.

Úvodní semifinále fotbalové Evropské ligy:

Šachtar Doněck - FC Sevilla 2:2 (2:1)

Branky: 23. Marlos, 36. Stěpaněnko - 6. Vitolo, 82. Gameiro z pen. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.). ŽK: Malyšev, Srna - Escudero, Carrico, Krychowiak. Diváci: 34 267.

Villarreal - Liverpool 1:0 (0:0)
Branka: 90.+2 Adrián. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.). ŽK: Jaume Costa (Villarreal). Diváci: 16 000.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme