Atlético porazilo Bayern 1:0. Má blízko do finále Ligy mistrů

V úvodním zápase druhého semifinále fotbalové Ligy mistrů si výhodnější pozici pro odvetu získali na vlastním stadionu hráči Atlética Madrid. Utkání dvou různých stylů proti Bayernu rozhodl individuální akcí španělský mladík Saúl Ňíguez.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Saúl Ňíguez prošel skrz obranu Bayernu a získal Atléticu náskok

Saúl Ňíguez prošel skrz obranu Bayernu a získal Atléticu náskok | Zdroj: Reuters

Na jedné straně kontrola míče s desítkami krátkých přihrávek v trenérské filozofii Josepa Guardioly, na druhé důmyslná obrana a přímočarost stylu Diega Simeoneho - tak vypadalo druhé semifinále fotbalové Ligy mistrů. Bayern zavítal na Estadio Vicente Calderón, kde hraje domácí zápasy Atlético.

Účelnost hry španělského týmu se projevila po deseti minutách a nádherné individuální akci. Než dal domácí mladík Saúl Ňíguez gól střelou o tyč, prokličkoval přes čtyři hráče soupeře.

Atlético mohlo i zvýšit skóre, po půlhodině hry ale Torresův pokus vykopl mnichovský brankář Neuer. Z kontroly, kterou nad míčem získal Bayern Mnichov, vyplynula pouze střela Costy do boční sítě.

Ve druhém poločase už se španělský klub soustředil hlavně na obranu, Bayern se ale díky svým kombinacím dostal k několika šancím. Tu největší měl ale trochu paradoxně Alaba po ráně z dálky, napřáhl zhruba ze třiceti metrů a napálil břevno.

Obrovská převaha v držení míče vyústila v hlavičku Martíneze, tu ale vykryl jistý gólman Oblak. Když se strážce brány Atlética snažil Costa přehodit, zamířil jen nad branku.

Čtvrthodinu před koncem to mohlo být o dva góly, když se otevřenou mnichovskou obranou prohnaly červenobílé pruhy Fernanda Torrese. Zakončení španělského útočníka skončilo na tyči. Už v nastavení zase odmítl vyrovnání Mehdi Benatia.

Zápas sice nabídl jediný gól, na rozdíl od včerejšího představení Realu v Manchesteru ale rozhodně nenudil. Příští úterý bude madridský klub v Mnichově hájit vedení 1:0. Pokud se mu to podaří, po dvou letech se dostane do finále Ligy mistrů.

Úvodní semifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:
Atlético Madrid - Bayern Mnichov 1:0 (1:0)
Branka: 11. Níguez. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Collin (všichni Angl.). ŽK: Níguez - Neuer, Benatia, Douglas Costa, Vidal. Diváci: 50.900.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme