Chodkyně Anežka Drahotová doléčuje zranění a po dlouhé době se těší na ostrý závod

Koloseum, Forum Romanum, Circus Maximus - to jsou namátkou tři památky, kolem kterých se můžete v Římě projít. Chodci ale změří síly na pevně stanovené trati a rozhodně ne ve volném tempu. Vzhledem k tomu, že Anežka Drahotová léčí svým způsobem zvláštní zlomeninu stehna, se zdá dvacetikilometrový závod na mistrovství světa jako hodně odvážný počin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chodkyně Anežka Drahotová obsadila v závodě na 20 kilometrů chůze 8. místo

Chodkyně Anežka Drahotová obsadila v závodě na 20 kilometrů chůze 8. místo | Zdroj: Reuters

„Bude to hlavně test hlavy. Nohu ještě trochu cítím, ale bolest je dobrý signál pro tělo. Snažila jsem se nohu zatěžovat a trochu jsem kašlala na to, jestli to bolí nebo ne. Cítím, že se bolest stěhuje a postupuje, což je dobře,“ říká bronzová medailistka z mistrovství Evropy před dvěma lety.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chodkyně Anežka Drahotová se po dlouhém zranění vrací do závodního tempa

Devět měsíců, od mistrovství světa, pořádně nezávodila, hlavně kvůli zranění. Takže ví, že nemůže vypálit už od startu.

„Doufám, že se ve mně probudí duše závodníka. Nepůjdu naplno od začátku. Nemám ještě stoprocentní formu na to, abych udávala tempo a starala se o závodění,“ říká Drahotová.

Úspěchů - samozřejmě zatím hlavně v mládežnických kategoriích - má za sebou ještě dvacetiletá chodkyně už slušnou řádku. Ale před startem ve věčném městě přiznává:

„Já se vždycky těším. Teď je to spojené s respektem vůči soupeřkám a hlavně vůči mně samotné. Snažím se nemít žádná očekávání. Každý mě trochu zná a čeká, že já budu ta, za kterou se všichni poženou. Ale já se nemám čeho bát,“ je zvědavá česká reprezentantka.

A jestli jste zvědaví i vy, počkejte si do večera. Do závodu odstartuje Anežka Drahotová v 18:15.

Tomáš Kohout, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme