Ondřej Synek se na začátku sezony trápí. Nečekal jsem to, přiznává

Od veslařů Mirky Topinkové Knapkové a Ondřeje Synka se postup do finále mistrovství Evropy v Brandenburgu čekal. Jenže oba skifaři se na něj v semifinále dost nadřeli. Hlavně pro čtyřnásobného mistra světa Ondřeje Synka nejsou jeho první závody v olympijské sezoně zrovna pohodovou záležitostí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek

Ondřej Synek | Foto: Filip Jandourek

„Když jsem odjížděl, tak jsem si připadal ne úplně stoprocentně sježděný a připravený. Zase ale ne tak špatně, abych jezdil tak, jak jsem jel dneska,“ říká Ondřej Synek. Je na něm vidět na první pohled, že si představoval svůj závodní úvod sezony úplně jinak. Pocitově i fyzicky.

„Zjistil jsem, že ač všem tady vadí, že fouká a jsou vlny, tak mně to absolutně nevadí. Vadí mi ale to, že po 300 metrech vůbec nemůžu, takže něco je špatně. Nevím ale co,“ přiznává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Počínání Ondřeje Synka na ME v Brandenburgu sleduje i reportér ČRo Mirko Vasić

Na to se teď pokusí elitní skifař se svým trenérem Milanem Dolečkem přijít. V Brandenburgu si ale chce ve finále především vylepšit náladu. Protože podobnou věc v této fázi přípravy na srpnové olympijské hry opravdu nečekal.

„Je to překvapení. Nechci jezdit takhle špatně. Nejhorší na tom je, že nemůžu. Je to stejné jako vloni, nebo spíš ještě mnohem horší,“ připomněl Ondřej Synek i své loňské trápení, kdy se mu také nedařilo podle plánu.

Na nejdůležitějším závodě sezony - mistrovství světa - ale byl nakonec nejlepší a potvrdil tak třetím zlatem za sebou pozici nejlepšího skifaře meziolympijského období.

Veslaři na mistrovství Evropy. Musím si zkusit všechno, tuší Miroslava Topinková Knapková

Číst článek

„To mě absolutně neuklidňuje, protože se takhle nechci trápit. Většinou to šlo hned od začátku a teď to nejde,“ smutně poznamenal Ondřej Synek, který je podle výsledků z posledních let velkým favoritem letního olympijského závodu. A v něm by rád získal poslední velké zlato, které mu v jeho úspěšné kariéře chybí.

Mirko Vasić, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme