Karlovy Vary chtějí do festivalu opravit letní kino

23. červen 2016

Karlovy Vary chtějí do zahájení filmového festivalu opravit letní kino tak, aby se v něm mohlo promítat. Počasí totiž nedávno poškodilo promítací plátno. Filmový svátek začíná 1. července.

Původně se měla promítací plocha nahradit plátnem z KV Areny. Nakonec ale dojde je na nový nátěr zdi, na kterou se promítá.

„Chceme do festivalu uvést kino do stavu, aby bylo připraveno. Plátno z KV Areny jsme původně viděli jako nejlevnější variantu, ale nevešel se nám tam rám. Navíc by povětrnostní podmínky mohly plátno poškodit," říká náměstek hejtmana Michal Riško.

Letní kino ale čekají v nejbližší době i zásadnější opravy. V úvahu připadá minimální varianta, která by zajistila orchestřiště a provedly by se jen základní opravy zázemí pro diváky. To by přišlo na asi 1,5 milionu korun.

Čtěte také

Na opačné straně je varianta oprav, které by uvedly letní kino do původního stavu. To by ale stálo odhadem okolo 11 milionů korun.

Letní kino v Karlových Varech je jedním z posledních v kraji, které se ještě využívá. V posledních letech už jen minimálně. Největší využití má v době filmového festivalu, kdy se v něm odehraje několik filmových projekcí a koncertů.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio