Hasičské volební taxi pomáhá voličům, které od volební místnosti dělí sečská přehrada

Urny na hlasovací lístky na radnici, za radnicí přehrada a za přehradou voliči. V Seči na Chrudimsku kvůli tomu jezdí volební taxi. Obyvatelé některých částí obce to mají do centra pořádně daleko a ne každý má na několikahodinovou procházku sílu a chuť. Za taxikáře proto zaskakují dobrovolní hasiči a svážejí lidi z opačných konců sečské nádrže.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přehradní nádrž Seč s ostrůvkem a zříceninou hradu Oheb

Přehradní nádrž Seč s ostrůvkem a zříceninou hradu Oheb | Foto: Marta Josková

„Teď míříme na druhou stranu sečské přehrady, do části Hoješín. Taky by to mohli přeplavat, ale v téhle zimě už ne,“ směje se Tomáš Pelikán,dobrovolný hasič a ve volební pátek a v sobotu taxikář. Nastupuje volička Marie Dvořáková.

„Je to ohromná pomoc, jsme vždycky opravdu rádi, že přijedou a že nás zase odvezou. Do Seče je to asi osm kilometrů,“ chválí si tuto službu paní Dvořáková. Jinak by jela k volební místnosti v Seči autobusem, ale zpátky by musela jít po svých. Pak přistupuje Jiří Dvořák, který žádné volby nevynechává. „Chodím pravidelně, abych mohl nadávat,“ vysvětluje.

Službu zajišťují hasiči společně s městem. „Máme deset spádových částí a děláme to pro občany, i starší občané se mají možnost dostat k volebním místnostem,“ říká starosta Seče Marcel Vojtěch (bez politické příslušnosti).

U volební místnosti řidič volebního taxi počká, dokud voliči neodevzdají hlasovací lístky, a odveze je zase zpět domů.

Josef Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme