Ruský úředník dostal od FSB samovar za boj proti korupci. Štěnice v něm ho usvědčila z úplatků

Tradiční samovar v Rusku obyčejně slouží k přípravě horkého čaje nebo jako dekorace. Tajné služby ale pro něj našly ještě další uplatnění a nasadily do něj štěnici. Debaty u čaje se tak vymstily třem vysoce postaveným ruským úředníkům, kteří skončili ve vazbě kvůli údajným úplatkům. Informoval o tom server ruské televize Russia Today.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

konvice, konvice na kávu, na čaj

konvice, konvice na kávu, na čaj | Foto: CC0 Public domain

Michail Maximenko působil jako šéf vyšetřovací komise ruského ministerstva vnitra. Teď je spolu s dalšími dvěma úředníky ve vazbě a hrozí mu až 15 let vězení kvůli podezření z korupce. Důkazy o tom, že údajně brali úplatky od ruské mafie, úřadům zajistil právě samovar s ukrytým odposlechem.

Šéf ruských celníků měl doma miliony. Vilu i kancelář mu prohledali agenti FSB

Číst článek

Elektrický samovar byl dárek přímo od tajné služby. Podle ruského listu Izvestija měl na sobě dokonce logo a název organizace FSB, která nahradila sovětskou KGB. Maximenko zařízení navíc dostal paradoxně za boj proti korupci a měl ho ve své kanceláři.

Případ na ruských sociálních médiích pobavil řadu lidí. Na Twitteru například jeden uživatel odkazuje na slavný román 1984 od George Orwella. Na místo Velkého bratra prý ale v Rusku na lidi dohlíží Velký samovar.

Štěpán Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme