Jihostroj vstupuje do extraligy. Trenér Jan Svoboda očekává dramatickou sezonu

15. říjen 2016

Trenér volejbalistů českobudějovického Jihostroje Jan Svoboda má před sebou další sezonu. Ta odstartuje už v sobotu 15. října. Jihočeši se poprvé představí na palubovce v Praze.

Sobotní start extraligy očekávají příznivci volejbalu s velikým nadšením. Podle Jana Svobody se mají na co těšit. Myslí si totiž, že česká nejvyšší soutěž bude atraktivnější než v předchozí sezoně. „Jsem o tom přesvědčený. Nasvědčují tomu už zprávy ze soupisek z jednotlivých klubů, je tam hodně cizinců a navrátilců, a to i reprezentačních,“ říká.

Kdo bude podle trenéra českobudějovického Jihostroje patřit k největším favoritům extraligy? „Neviděl jsem všechna mužstva, nicméně myslím si, že je třeba hledat favority mezi loňskými semifinalisty Libercem, Brnem a Karlovarskem, ale přidá se k tomu určitě Kladno, Příbram, polepšil si i Zlín a další družstva ze středu tabulky. Myslím, že už to nebude jen o dvou třech družstvech, ale minimálně ta osmička bude strašně těžká,“ komentuje.

Jihostroj má stejné ambice jako každý rok, to znamená atakovat nejvyšší mety. Tým získal tři nové zahraniční posily, na lavičce bude asistentem trenéra René Dvořák. „Větší část kádru zůstala stejná, ale oba diagonální hráči jsou noví. Tady se zatím družstvo sehrává a doufám, že nám to hned od prvního zápasu bude šlapat,“ dodává Jan Svoboda.

Na postech diagonálních hráčů Jihostroje budou působit Američan Hacworth a Chilan Gevert. Právě tento muž přichází na jih Čech s vizitkou hvězdy německé ligy.

Jihostroj po sobotním startu v Praze bude týden trénovat. Doma se představí premiérově až v pondělí 24. října od 20 hodin v utkání s Příbramí.

autor: kaj
Spustit audio