Známá pohádka Šíleně smutná princezna se nově představuje na divadelních prknech

14. prosinec 2016

Známá filmová pohádka o šíleně smutné princezně a jednom zamilovaném princi míří na divadelní pódium. Pražské Studio DVA do programu nasadilo muzikál Šíleně smutná princezna s Berenikou Kohoutovou a Janem Cinou v hlavních rolích.

Po dvou a půl hodinovém představení stálo celé hlediště. Bavily se děti, bavili se i jejich rodiče, jak potvrdili první diváci. Příběh prince a princezny, kteří se na přání svých otců a jejich rádců mají vzít, ale rozhodnou si sami vybrat partnera, natočil před skoro půl stoletím Bořivoj Zeman.

Oblíbenosti filmu pomohlo i herecké obsazení – blond Helena Vondráčková hrála princeznu, mladičkého ženicha Václav Neckář. V divadelní verzi ve Studiu DVA představuje chlapecky vyhlížejícího prince Jan Cina.

„Než jsme začali zkoušet, tak jsem měl z té pohádky nejraději princeznovskou písničku Slza z tváře padá. V tom představení mám ale možná nejraději písničku Já už to vím, což je společný duet prince a princezny,“ říká Cina.

Režisér a scénograf Šimon Caban na poměrně malém jevišti Studia DVA pomocí filmových projekcí dokázal vytvořit zámeckou zahradu i s rybníkem, spletité chodby, kde spřádají své intriky rádcové – ty hrají Bob Klepl a Jan Kraus – a také vězení, kde se klíčové scény odehrávají.

Podle Jana Ciny právě nedostatek místa pomohl k soudržnosti týmu, který v muzikálu vystupuje. A jedna zajímavost na závěr: filmová pohádka měla svou světovou premiéru v roce 1968 v kině Blaník – tedy v sále, kde teď sídlí právě divadlo Studio DVA.

autoři: ela , jpr
Spustit audio