Rakouská policie podnikla razie na salafisty. Zadržela osm lidí

Rakouská policie při protiteroristické razie proti radikálním islamistům ve Vídni a Štýrském Hradci zadržela celkem osm lidí. Cílem zátahu byli podle médií salafisté ze zemí někdejší Jugoslávie. Podle APA zasahovalo v rámci koordinovaného a dlouho připravovaného zásahu na 800 policistů. K raziím úřady přikročily v rámci probíhajícího vyšetřování teroristických aktivit radikálního hnutí Islámský stát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rakouská policie (ilustrační foto)

Rakouská policie (ilustrační foto) | Foto: CC BY-SA 3.0, Der Polizist, deutschsprachigen Wikipedia

Kronen Zeitung s odvoláním na své zdroje poznamenal, že policie se soustředila na okolí radikálního kazatele Mirsada O., kterého loni v červenci poslal soud ve Štýrském Hradci na 20 let do vězení.

Razie policie uskutečnily nejen ve Štýrském Hradci, ale také ve Vídni. V obou městech se podle médií bezpečnostní sbory zaměřily i na muslimské modlitebny, které získávají podporu v zahraničí, především v arabském regionu.

Obdobnou akci provedla ve středu belgická policie, a to na osmi místech Bruselu. Zadržela sedm členů jedné rodiny radikálních muslimů ze čtvrti Molenbeek, které ale večer propustila.

Deník La Derniere Heure na svém webu napsal, že očití svědci viděli speciální policejní komanda zasahovat velice časně - už v pět hodin ráno - ve čtvrtích Molenbeek, Schaerbeek, Anderlecht a Laeken.

ČTK, Matěj Válek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme