Modernizace třeboňského lázeňství vstoupila do závěrečné etapy

14. březen 2007

Lázeňství v Třeboni prochází nyní závěrečnou etapou modernizace. V polovině června bude totiž završen dvouletý projekt "Třeboň-rozvoj lázeňské infrastruktury". Rozsah této fáze projektu zahrnuje výstavbu nové wellness haly, která by měla obsahovat tenisový kurt, bowling a také sportovní klub pro návštěvníky lázní. Součástí projektu je i výstavba parkoviště o kapacitě 60 míst, které bude sloužit klientům Bertiných lázní.

Předchozí etapa projektu se naopak zaměřila na Lázně Aurora, které se díky ní dočkaly otevření wellnesscentra se širokou nabídkou služeb. Podle tiskové mluvčí Městského úřadu v Třeboni Jany Vodolánové po uvedení této části projektu do provozu vzrostl zájem jak ze strany klientů lázní Aurora, tak i ze strany široké veřejnosti.

Modernizace lázeňských provozů, jejichž stoprocentním vlastníkem je město Třeboň, ovšem stojí nemalé peníze. Na celém projektu se Třeboň podílí částkou 16,5 milionů korun. Na realizaci projektu město získalo z projektu Evropské unie částku v celkové výši 123 milionů 596 tisíc korun. Na projektu se podílí i státní rozpočet ve výši 15 procent z celkových nákladů.

autor: čro čb
Spustit audio