CIA podle médií měla v Polsku vězení pro teroristy

Americká CIA měla v Polsku věznice pro osoby podezřelé z terorismu. Podle polských médií to byli především příslušníci hnutí Taliban a Al-Káidy z Afghánistánu. Polští politici až dosud existenci vězení popírali, média ale mají k dispozici nové dokumenty, které dřívější podezření potvrzují.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

znak CIA

znak CIA

List Rzeczpospolita a televize TVP Info zjistily, že v Polsku skutečně přistávala americká letadla Gulsfstream se zajatými teroristy na palubě.

Ty měla CIA zadržovat a vyslýchat v prostorách bývalého Centra pro výcvik rozvědčíků v obci Stare Kiejkuty na severovýchodě země. Nedaleko odtud se nachází nepoužívané vojenské letiště Szymany.

Média mají k dispozici falšované údaje o letech, kterými se vojenské tajné služby snažily zmást kontrolu letového provozu. Polská strana podle těchto informací dala CIA k dispozici až 20 důstojníků tajných služeb. Oficiální místa ani CIA tyto informace nekomentovaly.

Přečtěte si také:
Poláci volají po potrestání politiků, kteří povolili údajné věznice CIA
Prokuratura v Polsku začala prošetřovat tajné věznice CIA na polském území
Americký internet oživil diskusi o tajných vězeních CIA v Polsku

Martin Dorazín, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme