Až 90 tisíc lidí by po skončení šrotovného v Německu mohlo přijít o práci

Krušné časy čekají v příštích měsících německý automobilový průmysl a hlavně prodejce. Ti by měli nejvíc doplatit na konec vládního programu takzvaného šrotovného. Dobrou zprávou pro spotřebitele je, že by se měli v dalším období dočkat rekordních slev.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Doprava - ilustrační foto

Doprava - ilustrační foto | Foto: Fotobanka PhotoRack

Studie Univerzity Duisburg/Essen ukázala, že v srpnu se na německém trhu prodávalo 112 modelů s dvaceti až třiceti procentní slevou. Prodejci zřejmě půjdou ještě dál.

Podle studie poradenské firmy Roland Berger hrozí polovině prodejců platební neschopnost. Celkem je ztrátou zaměstnání v celé německé automobilové branži ohroženo na devadesát tisíc lidí. Uznávaný expert Ferdinand Dudenhöffer předpovídá "největší cenovou bitvu prodejců, jakou kdy Německo zažilo."

Stále více odborníků se domnívá, že spolková vláda udělala automobilovému sektoru programem šrotovného medvědí službu, za kterou výrobci i prodejci brzy zaplatí.

Šrotovné v Německu končí, protože pět miliard eur vyčleněných na tento bonus už došlo. Oznámil to ve středu Spolkový úřad pro hospodářství a kontrolu vývozu.

Přečtěte si také:
Německu došly peníze na šrotovné
Nárůst nezaměstnanosti s koncem šrotovného v Německu prý nehrozí
Ve Spojených státech skončilo šrotovné
Šrotovné na Slovensku skončilo

Jiří Hošek, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme