Evropská komise chce bojovat s nadváhou u dětí

V zemích Evropské unii trpí nadváhou 22 miliónů dětí. Dalších 5 miliónů je přímo obézních. Brusel chce, aby se mladá generace dozvěděla o přednostech zdravého životního stylu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

mléko

mléko | Foto: Marián Vojtek

Komise si bere na pomoc belgickou tenisovou hvězdu Justine Heninovou. Ta podpoří kampaň, která má děti vést k pohybu a konzumaci zdravých potravin.

Program se objeví v celkem 7 evropských zemích a bude ho spojovat slogan "jezte zdravě, protože být fit je legrace." Kampaň má dětem ukázat, že přeslazená limonáda a brambůrky k svačině jim rozhodně ke zdraví a úspěchu v životě nepřispějí.

Podle Komise akce navazuje na programy, které podporují konzumaci mléka a ovoce školáky. Jde o to, že žáci si můžou ve školách koupit tyto produkty za velmi nízké ceny - jsou totiž dotovány z evropských peněz.

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme